Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/81385/samsung-jusu-namus-pavers-dar-ismanesniais-smartthings-platformai-ikvepe-naujos-gyvybes/spausdinti/

„Samsung“ jūsų namus pavers dar išmanesniais: „SmartThings“ platformai įkvėpė naujos gyvybės

Publikuota: 2022-01-10 21:12
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Arnas Balčiūnas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Siekdama įkvėpti naujos gyvybės savo „SmartThings“ platformai, pritaikytai išmaniesiems namams, „Samsung“ paskelbė apie planus išleisti specialų „SmartThings“ įrenginį. Taip pat bus pristatytas suderinamų, pagal užsakymą pagaminamų prietaisų asortimentas, įskaitant „Family Hub“ šaldytuvus ir kombinuotą skalbimo / džiovinimo mašiną.

„Samsung“ jūsų namus pavers dar išmanesniais: „SmartThings“ platformai įkvėpė naujos gyvybės

Naujasis „Home Hub“ pirmą kartą bus pristatytas į Pietų Korėją 2022 m. Jis leis valdyti ir stebėti su „SmartThings“ pagalba prijungtą ir veikiančią įrangą. Pavyzdžiui, galėsite įjungti arba išjungti šviesas ir stebėti įrenginių, pvz., televizorių, energijos vartojimą. Tai gali būti kažkas panašaus į „Google“ išmanųjį „Nest Hub“ ekraną arba „Amazon“ „Echo Show“, tačiau „Samsung“ kol kas vengia tiesiai atsakyti į tai, kokias funkcijas apims naujasis „Home Hub“ ar net į tai, kaip atrodo pats produktas.

Daug daugiau žinoma apie „Bespoke Family Hub“. Tai 21,5 colio Full HD jutiklinis ekranas, integruotas į pagal „Samsung“ užsakymą pagamintus prancūziškų durų šaldytuvus, kurie rinkoje pasirodys 2022 metais. „Family Hub“ yra ne tik „SmartThings“ kertinis įrenginys, bet ir vieta, kur galima leisti muziką ir vaizdo įrašus, dalytis nuotraukomis, ieškoti receptų ir užsisakyti įvairias bakalėjos prekes. „Samsung“ jau daugelį metų kai kuriuose savo šaldytuvų modeliuose turėjo panašius „Family Hubs“ įtaisus. Tačiau būtent šiuos, pagal užsakymą pagamintus prancūziškų durų šaldytuvus bus galima įsigyti renkantis iš 12 skirtingų spalvų ir dviejų skirtingų apdailos, taip pat įvairių gylių variantų.

Tuo tarpu pagal užsakymą pagaminta skalbimo mašina ir džiovintuvas vartotojui siūlo keletą išmaniųjų funkcijų. Prijungus prietaisą prie „SmartThings“ įtaiso, jis gali pasiūlyti skirtingus skalbimo ciklus, atsižvelgdamas į jūsų plaunamus drabužius ir asmeninius pageidavimus. Kaip ir su kitais naujais produktais, „Samsung“ planuoja šios išmaniuosius buitinės technikos įrenginius į prekybą paleisti maždaug 2022 metais.

„SmartThings“ šiuo metu atsilieka nuo „Amazon Alexa“, „Apple HomeKit“ ir „Google Assistant“ pagal populiarumą ir paplitimą visuomenėje. Palyginti nedaug aksesuarų, įvairių prietaisų gamintojų taikosi į šią platformą, kol kas kaip vartotojui dažnai nėra paskatos ją rinktis, nebent turite „Samsung“ telefoną ir (arba) „Samsung“ buitinės technikos, namų apyvokos prietaisus. „Home Hub“ gali padėti padaryti „SmartThings“ patrauklesne išmaniųjų namų valdymo platforma, tai padėti padaryti gali ir gamintojo planai „SmartThings“ išmaniąją sistemą padaryti suderinamą su „Matter“ – kelių platformų išmaniųjų namų valdymo protokolu, kuris pasirodys šiais metais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!