Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/81363/nebutumete-patikeje-net-sapnuose-sony-gamins-automobili-ir-tai-nebus-dyzelis/spausdinti/

Nebūtumėte patikėję net sapnuose: „Sony“ gamins automobilį ir tai nebus „dyzelis“

Publikuota: 2022-01-09 15:44
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Arnas Balčiūnas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Japonijos milžinė „Sony“ prieš keletą metų pademonstravo pirmojo elektrinio automobilio koncepciją, tačiau tuomet gamintojas teigė, jog neturi jokių planų ruošti modelio masinei prekybai. Tačiau dabar viskas apsivertė aukštyn kojomis. Las Vegase vykstančios CES 2022 technologijų parodos metu, ne tik pademonstravo naują koncepciją, tačiau ir pasidalino planais žengti į EV rinką.

„Sony Vision-S 02“

Pagrindinės spaudos konferencijos metu, „Sony“ prezidentas Kenichiro Yoshida paskelbė, jog bendrovė įsteigė naują kompaniją, kuri bus žinoma kaip „Sony Mobility“, o vienas iš pagrindinių jos tikslų – išanalizuoti komercinio elektrinio automobilio išleidimo galimybes.

„Manome, kad pasitelkus mūsų vaizdo gavimo ir jutimo, debesijos, 5G ir pramogų technologijas, kartu su mūsų turinio valdymo galimybėmis, „Sony“ yra pasirengusi iš naujo apibrėžti sąvoką mobilumas“, – kalbėjo bendrovės prezidentas.

Spaudos konferencijos pažiba, žinoma, tapo naujo elektromobilio koncepcijos pristatymas. „Sony“ atstovai pademonstravo „Vision-S 02“ modelį. Naujasis elektrinis SUV naudoja tą pačią platformą kaip ir anksčiau pristatytas „Vision-S 01“ variantas, kuris buvo pradėtas testuoti Europos keliuose dar 2020 metų gruodžio mėnesį. Deja, tačiau „Sony“ neatskleidė galimos šio automobilio kainos ar išleidimo datos.

„Sony Vision-S 02“

Naujasis „Sony Vision-S 02“ yra aprūpintas gausybe įvairiausių sensorių – tiek automobilio viduje, tiek ir išorėje. Elektromobilis turi CMOS vaizdo įrenginius, o taip pat ir LiDAR jutiklius, kurie padės vairuotojui, o taip pat leis veikti autonomiškai. Japonijos milžinė jau kuris laikas atlieka bandymus, kurie reikalingi tam, jog gautų reikiamus leidimus bei galėtų viešuose keliuose naudoti 2+ lygio autonominio vairavimo funkciją.

Koncepcinis „Sony“ elektrinis automobilis netrūksta įvairių technologijų ir viduje. Vairuotojo atpažinimui čia naudojami ToF sensoriai, kurie padės ir naviguojant gestais, o tarp funkcionalumo aprašymo galima rasti ir balso komandas. Naujoji 5G ryšio technologija padės šiam automobiliui būti prisijungus prie interneto, o tai leis užtikrinti, kad jame įdiegta naujausia programinė įranga. Negana to, automobilio savininkai ateityje galės atlikti nuotolines užduotis.

Ir nors visa tai atrodo ganėtinai įspūdingai, tačiau reikėtų nepamiršti, kad šis japonų šedevras dar nėra paruoštas prekybai ir tai – viso labo tik koncepcinis modelis. Kol kas, išlieka nežinoma ar „Sony“ ketina prekybai paruošti būtent tokį modelį, o galbūt jis bus visiškai kitoks. Kaip bebūtų, akivaizdu, jog bendrovė yra pasiruošusi sukurti savo elektrinį automobilį ir pirmųjų rezultatų galime laukti jau netolimoje ateityje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!