Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/81362/indijoje-sukurtas-isskirtinis-elektrinis-motociklas/spausdinti/

Indijoje sukurtas išskirtinis elektrinis motociklas

Publikuota: 2022-01-09 09:40
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Indijos startuolis „OBEN EV“ pristatė savo pirmąjį elektrinį motociklą, kurį sukūrė ir sukūrė Bengaluru mieste gyvenanti pora Dinkar ir Madhumita Agarwal. „OBEN EV“ startuolio sukurtam elektriniam motociklui jau priklauso 16 patentuotų inovacijų ir pati transporto priemonė buvo pradėta testuoti pasirinktuose keliuose.

Indijoje sukurtas išskirtinis elektrinis motociklas

Elektrinis motociklas yra išskirtinai indiška poros iniciatyva, nes jo gamybai naudojamos vietinės kilmės medžiagos. Dinkar ir Madhumita yra pagrindiniai klestinčio startuolio „OBEN EV“ iniciatoriai ir vystytojai, jų siekis buvo sukurti visiškai indišką elektrinį motociklą. „OBEN EV“ pradėjo savo veiklą 2020 metais, o naujoji transporto priemonė dar turės įrodyti savo gerumą, kol ji bus patvirtinta kaip tinkama važiavimui Indijos keliais.

Naujasis e. motociklas gali įsibėgėti nuo 0 iki 40 km/h per 3 sekundes ir pasiekti maksimalų 100 km/h greitį bei vienu įkrovimu įveikti 200 km atstumą. Transporto priemonės koncepcijos esmė buvo pateikti įperkamą, novatorišką, iš visiškai vietinės kilmės dalių sukonstruotą, patogų bei patikimą elektrinį motociklą. Itin svarbi šios transporto priemonės inovacija – baterija, kurią galima pilnai įkrauti per dvi valandas, greitojo įkrovimo funkcija dar labiau sumažins įkrovimo laiką iki maždaug valandos.

„ARX“ ​​dizaino motociklo rėmas padeda sutelkti jo svorio apkrovą į vieną tašką, taip pagerinamas jo manevringumas ir stabilumas. Patobulinta vartotojo patirtis papildyta išmaniojo telefono sąveikos su „e-bike“ funkcijos per mobiliąją programėlę palaikymu. Programėlė suteikia vartotojui daugybę funkcijų ir informacijos, kad važinėjimas šia inovatyvia transporto priemone būtų tikrai įdomus.

„OBEN EV“ tikisi, kad naujasis elektrinis motociklas rinkai bus pristatytas pirmąjį 2022 m. ketvirtį, o pirmieji pristatymai klientams įvyks iki 2022 m. balandžio mėn. Bendrovė priims išankstinius užsakymus, nors neaišku, kokia bus šios naujos elektrinės transporto priemonės kaina. Bet kokiu atveju tikimasi, kad motociklas rinkoje sulauks didžiulio pripažinimo dėl puikių savybių ir daugybės patentuotų naujovių, kurios buvo atrastos ir pritaikytos būtent šiai „OBEN EV“ transporto priemonei.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!