Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/81357/amd-pademonstravo-veikianti-zen-4-procesoriu-kurio-visu-branduoliu-daznis-sieke-5-0-ghz/spausdinti/

AMD pademonstravo veikiantį „Zen 4“ procesorių, kurio visų branduolių dažnis siekė 5,0 GHz

Publikuota: 2022-01-09 07:00
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

AMD CES parodoje pademonstravo veikiantį „Zen 4“ procesorių staliniams kompiuteriams, kuris priklausys „Ryzen 7000“ šeimai. AMD taip pat patvirtino daug prieš tai gandais laikytos informacijos.

AMD pademonstravo veikiantį „Zen 4“ procesorių, kurio visų branduolių dažnis siekė 5,0 GHz

„Ryzen 7000“ serijos procesoriai tikrai turės karščio dangtelį su išpjovomis, taip pat turės naują AM5 lizdą. Be to, lizdas bus LGA tipo, tad tai bus pirmieji AMD staliniams kompiuteriams skirti „Ryzen“ procesoriai su LGA lizdu. „Zen 4“ procesoriai palaikys DDR5 atmintį ir dar turės integruotą grafikos posistemę, bet detalių apie ją kol kas nėra.

AMD pademonstravo, „Zen 4“ procesorių apdorojantį „Halo Infinite“ žaidimą, bet tai buvo iš anksto įrašytas video, o detalių apie spartą pateiktą nebuvo. AMD generalinė direktorė tik pasakė, kad sparta yra „aukšta“. Kas įdomu, kad visi procesoriaus branduoliai šio testo metu pasiekė 5,0 GHz dažnį, tai reiškia, kad vieno branduolio maksimalus dažnis yra dar aukštesnis.

AMD demonstraciją galite pasižiūrėti video, nuo 39 minutės 10 sekundės.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!