Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/81336/atejo-laikas-ismesti-tv-pultelio-baterijas-samsung-pristate-neitiketina-sprendima/spausdinti/

Atėjo laikas išmesti TV pultelio baterijas! „Samsung“ pristatė neįtikėtiną sprendimą

Publikuota: 2022-01-07 11:46
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Arnas Balčiūnas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Pietų Korėjos technologijų milžinė „Samsung“ nusprendė patobulinti saulės energijos dėka veikiantį nuotolinio valdymo pultą „Eco Remote“, kurį pristatė praėjusiais metais įvykusioje CES parodoje. Las Vegase vykstančios CES 2022 parodos metu, kompanijos atstovai pristatė atnaujintą modelį, kuris turės visiškai kitokį veikimo principą: pultelis „surenka“ radijo dažnio (RF) signalus iš kito šiuolaikinių namų aplinkoje dažnai veikiančio prietaiso – maršrutizatoriaus ir tokiu būdu palaikomas pultelio įkrovimo lygis.

Atėjo laikas išmesti TV pultelio baterijas! „Samsung“ pristatė neįtikėtiną sprendimą

Radijo dažnio energijos surinkimo koncepcija nėra nauja. Toli savo veikimo diapazonu siekiantys ir plačiai įvairių prietaisų dėka paplitę radijo dažnio signalai iš Wi-Fi ir korinio ryšio sistemų daro šią technologiją patrauklia, mažai energijos naudojančiu sprendimu sistemoms, kurios nebūtinai gali būti prijungtos prie kintamosios srovės arba nuolatinės srovės laidų. Tačiau tai gali būti pirmas kartas, kai ši technologija buvo panaudota plataus vartojimo elektronikoje. Skirtingai nuo kitų belaidžio įkrovimo sprendimų, tokių kaip artimojo lauko „Qi“ įkrovimo sistema, nuotolinio valdymo pultelis „Eco Remote“ nebūtinai turi būti labai arti maršrutizatoriaus arba turėti kontaktą su juo. Radijo dažniai gali netrukdomai pasiekti įrenginius iki 40 metrų atstumu nuo bangas skleidžiančio prietaiso.

Kadangi naujojo „Samsung“ nuotolinio valdymo pultui nereikia papildomo išorinio įkrovimo prietaiso ir jame naudojamos kelios belaidžio įkrovimo technologijos, saulės ir radijo dažnių energijos, jis gali nuolat „siurbti“ energiją iš veikiančio maršrutizatoriaus, o jį apvertus, prietaisas kraunasi dėka pultelio nugaroje esančios saulės baterijos, kurią galima įkrauti bet kokio dirbtinio arba natūralaus šviesos šaltinio dėka, tai gali būti ir jūsų stalinė lempa. „Samsung“ teigimu, nuotolinio valdymo pultui nereikia baterijų, jų jame ir nėra. Vis dėlto, įrenginyje turi būti palikta vieta, kur kaupiama iš aplinkos anksčiau išvardintais būdais „sugeriama“ energija.

„Samsung“ teigimu, pultelyje nėra įrengta ličio jonų baterija, sukauptos energijos laikymo ir paskirstymo funkciją atlieka pultelyje esantis kondensatorius. Kondensatorius gali sukaupti nedidelį energijos kiekį. Skirtingai nuo baterijų, kurias naudojant energijos kaupimo ir paskirstymo procesai pagrįsti cheminiu veikimo principu, kondensatorių atveju darbai „atliekami“ fiziškai, procesas panašus į statinės elektros veikimo principą.

„Nesvarbu, ar tai būtų šviesi ir saulėta diena, ar nakties vidurys, akumuliatorius lieka visiškai įkrautas renkant maršrutizatorių radijo bangas ir paverčiant jas energija“, – sakė „Samsung“ atstovai.

„SolarCell Remote“ yra pagamintas iš perdirbtų medžiagų ir šiuo metu gaminamas juodos arba baltos spalvos. „Samsung“ teigė, kad toks naujoviškas pultelis bus pristatomas su kiekvienu 2022 metais išleistu „Samsung QLED 4K“ ir „8K“ televizoriumi.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!