Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/80785/uzsakymu-skaiciui-augant-uztikrintumas-del-tesla-cybertruck-gamybos-pradzios-nedideja/spausdinti/

Užsakymų skaičiui augant užtikrintumas dėl „Tesla Cybertruck“ gamybos pradžios nedidėja

Publikuota: 2021-11-26 11:23
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

2019 metais pristatytas „Tesla Cybertruck“ net nėra arti gamybos pradžios, bet jo laukia apie 1,27 milijonus pirkėjų.

Kai „Tesla Cybertruck“ buvo pristatytas, buvo žadama, kad pirmieji elektriniai pikapai pirkėjus pasieks dar 2020 metais. Netrukus tapo aišku, kad tai neįvyks. Neįvyks ir 2021-aisiais, o ir dėl kitų metų neaišku. Liepą Muskas skundėsi, kad norint efektyviai gaminti „Cybertruck“, reikia sureguliuoti daugybė detalių ir procesų, o tai padaryti labai sunku.

„Tesla Cybertruck“ © u/Kruzat (CC BY-SA 4.0) | commons.wikimedia.org
„Tesla Cybertruck“
© u/Kruzat (CC BY-SA 4.0) | commons.wikimedia.org

Dabar skelbiama, kad „Tesla Cybertruck“ gamyba prasidės 2022 metais, bet pilnai įsibėgės tik 2023-iais. Ir turės įsibėgėti, nes užsakymų skaičius tuomet bus didžiulis. „Tesla“ turi užsitikrinusi dešimtis milijardų dolerių pajamų, jei tik pradės elektrinio pikapo gamybą.

Nors šie duomenys nėra oficialūs, naudodami prieinamus pareiškimus ir paprastą matematiką entuziastai skaičiuoja, kad „Tesla Cybertruck“ užsakymai viršijo 1,27 milijonus. Šiek tiek mažiau nei pusė žmonių užsakė dviejų variklių „Cybertruck“, trijų variklių versija populiarumu yra beveik lygi brangesniam pikapui. Skaičiuojama, kad autopilotą pasirinko apie 70 % užsakymą pateikusių žmonių.

Nors tai ir nėra oficialūs duomenys, 1,27 milijonai užsakymų skamba tikėtinai. Po pirmos savaitės nuo pristatymo Muskas tvirtino, kad „Tesla“ jau gavo 250 tūkstančių „Cybertruck“ užsakymų. Tiesa, sunku pasakyti, kokie jie rimti, nes užsakymui reikėjo tik 100 dolerių depozito (kita vertus, 127 milijonų dolerių paskola nėra blogas dalykas).

„Tesla Cybertruck“ nėra vienintelis vėluojantis projektas – į gatves dar nerieda ir „Semi“ vilkikas, ir „Roadster“ superautomobilis ir abu jie turi daugybę užsakymų. Imtis jų gamybos nebus lengva, nes pasaulį vis dar smaugia pandemija ir medžiagų tiekimo sutrikimai. Lustų krizė tikrai nebus išspręsta ir kitais metais, todėl „Cybertruck“ pirkėjai savo pikapų gali sulaukti ir praėjus beveik 4 metams po užsakymo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!