Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/80777/google-kasdienes-uzduotis-patikes-robotams-po-ilgu-treniruociu-bendroves-ofisuose-ivyks-dideli-pokyciai/spausdinti/

„Google“ kasdienes užduotis patikės robotams: po ilgų treniruočių, bendrovės ofisuose įvyks dideli pokyčiai

Publikuota: 2021-11-26 09:24
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Google“ valdanti bendrovė „Alphabet“ yra įsipareigojusi į savo kompanijos veiklą integruoti robotus, kad jie galėtų atlikti kasdienes užduotis. Robotų tiekimu užsiima „X-Alphabet moonshot“ gamykla, kurioje dirba profesionali komanda, orientuota į naujos kartos problemų sprendimą.

„Google“ kasdienes užduotis patikės robotams: po ilgų treniruočių, bendrovės ofisuose įvyks dideli pokyčiai

Nuo pat įkūrimo 2010 metais, garsūs, daug visuomenės dėmesio sulaukę „Moonshot“ gamyklos projektai apima tokius produktus, kaip „Google Glass“, milžiniškus balionus, perduodančius internetą į atokiausius pasaulio kampelius, tvari vėjo energija , jos išgavimas naudojant aitvarus ir „Waymo“ – autonominių „Google“ automobilių projektas.

„X-Alphabet“ komanda kuria robotus, kurie išmoktų kasdieninių biuro darbų, užduočių, įskaitant stalų valymą, šiukšlių rūšiavimą, durų atidarymą ir kėdžių išdėstymą konferencijų salėse. Tai atveria kelią robotams, kurie galėtų veikti biurų aplinkoje. Robotai gali atlikti paprastas, žmogaus šiuo metu daromas užduotis, tačiau jie taip pat gali egzistuoti ir veikti vienoje erdvėje kartu su žmonėmis. Kaip numatė „X-Alphabet“, taikant šį metodą, ateityje bus siekiama įtraukti robotus į realią aplinką ir išmokyti juos reaguoti į aplinkos pokyčius.

Robotai turi patirties dirbant biure, tačiau jų integracija nėra lengva užduotis. Pradinė robotų mokymo trukmė apėmė beveik keturis mėnesius. Laikui bėgant „X-Alphabet“ komanda patobulino, sumažino treniruočių laiką iki vienos dienos ir pasiekė 90 proc. tikslumo rodiklį. Planuojama, jog taip apmokyti robotai iš pradžių pateks į „Alphabet“ kompanijos „Mountain View“ biurą ir dirbs jame.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!