Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/80776/qualcomm-atlieka-pakeitimus-pagrindiniai-android-komponentai-taps-zinomi-kitais-vardais-nei-anksciau/spausdinti/

„Qualcomm“ atlieka pakeitimus: pagrindiniai „Android“ komponentai taps žinomi kitais vardais nei anksčiau

Publikuota: 2021-11-25 17:30
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Leonardas Sindaravičius
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Viena stipriausių telefonams skirtų mikroprocesorių gamintojų „Qualcomm“ patvirtino, jog dar šių metų pabaigoje pakeis visų svarbiausių savo mobiliųjų lustų rinkinių pavadinimus. Tai reiškia, jog bus atsisakyta dabartinės „Snapdragon“ 8xx, 7xx, 6xx ir t. t. vardinimo sistemos.

„Qualcomm“ atlieka pakeitimus: pagrindiniai „Android“ komponentai taps žinomi kitais vardais nei anksčiau

Esame ant naujo procesoriaus debiuto ribos, tad tai yra rimtos naujienos – gandais apipintas būsimasis procesorius, iki šiol įvardintas kaip „Qualcomm Snapdragon 898“ iš tikro turės kitokį pavadinimą. Nors apie lustų pavadinimų pokyčius kompanija paskelbė vos šios savaitės pradžioje, jau manoma, kad būtent „Snapdragon 898“ bus pirmasis lustas su nauju pavadinimu. Deja, „Qualcomm“ neatskleidžia visko iš karto – kokia bus nauja pavadinimų sistema įmonė neatskleidė ir, tikėtina, neištars nė žodžio iki pat pirmojo naujo procesoriaus debiuto.

„Qualcomm“ teigimu, nauji pavadinimai bus trumpesni ir aiškesni – pirmasis pokytis bus tai, jog įmonė nebeskelbs savo vardo prieš procesoriaus modelio pavadinimą, tad visi procesoriai bus vadinami tiesiog „Snapdragon“. Antrasis skirtumas bus numeracijoje – atsisakoma trijų skaitmenų modelio, o jį pakeis vienas skaičius. Įmonė patvirtino, jog flagmanų serija vis dar turės skaičių 8 savo pavadinime, tačiau manoma, jog prie skaičiaus bus nurodomi skirtingi žodžiai ar ženklai.

Bet kokiu atveju, vieno skaičiaus vardijimas visad aiškesnis klientui – tai liudija „Intel“ bei „AMD“ patirtis, kuomet net minimaliai kompiuterius išmanančiam asmeniui aišku, jog aukštesnis skaičius reiškia galingesnį procesorių.

Smalsu tik dėl vieno – kaip tokiu sprendimu kompanija išleis kelis tos pačios linijos procesorius, mat trijų skaitmenų sistema leido gaminti „870“ ir „888“ vienu metu. Vienas iš variantų gali būti tai, jog „Snapdragon“ linija bus paprasčiausiai praplėsta ir „Qualcomm“ išnaudos visus skaičius tarp 1 ir 8 savo procesorių pavadinimams.

Pasak kompanijos, prieš priimant sprendimą buvo išbandyti keli skirtingi pavadinimų modeliai su daugiau nei 2 tūkstančiais klientų, tad kad ir kokiu keliu pasuks „Qualcomm“, tai ko gero bus geriausias sprendimas tų dviejų tūkstančių vartotojų manymu. Naujo procesoriaus debiutas numatomas jau kitą savaitę, tad ilgai laukti tiesos neteks.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!