Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/80767/mazda-cx-5-pelne-auksciausia-saugumo-ivertinima-per-soninio-smugio-bandymus/spausdinti/

„Mazda CX-5“ pelnė aukščiausią saugumo įvertinimą per šoninio smūgio bandymus

Publikuota: 2021-11-24 19:37
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai
„Mazda CX-5“. Gamintojo nuotr.
„Mazda CX-5“. Gamintojo nuotr.

2021-ųjų „Mazda CX-5“ tapo vieninteliu modeliu, per JAV greitkelių eismo saugumo draudimo instituto (IIHS) atliktus naujuosius saugumo bandymus pelniusiu aukščiausią „Gerai“ įvertinimą. Iš viso buvo testuota 20 kompaktinio dydžio SUV, o atliekant sugriežtintus testus patikrintas automobilių saugumas smūgiuojant iš šono, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Pirmą kartą išsamesnius naujus testus atlikusios JAV įstaigos ekspertai atkreipė dėmesį, kad „CX-5“ modelis išsiskyrė iš visų 2020 ir 2021 m. pagamintų transporto priemonių.

„Mazda CX-5“ rezultatai – geriausi iš visų tikrintų automobilių, – testų vaizdo apžvalgoje konstatuoja IIHS specialistai. – Kėbulo konstrukcija įspūdingai gerai atlaikė visus bandymus, o oro pagalvės puikiai apsaugojo bandymo manekenų galvas. Taip pat po smūgių į salono erdvę beveik neįsiterpdavo jokios detalės, todėl sužeidimo rizika būtų minimali. Būtent tokio lygio saugumo ateityje tikimės iš visų automobilių.“

Nauji testai – dar griežtesni

Atliekant naujuosius sugriežtintus šoninių smūgių testus, buvo naudojami sunkesni nei iki šiol barjerai – jų svoris buvo padidintas nuo 1 500 iki 1 900 kg. Taip pat dabar jie kontakto link juda ne 50, o 60 km/val. greičiu, todėl smūgio energija yra net 82 proc. didesnė.

Pakeista ir paties judančio barjero forma leidžia preciziškiau atkartoti situaciją, kai šiuolaikinis visureigis ar pikapas atsitrenkia į bandomos transporto priemonės dureles arba centrinį statramstį.

Europoje naujos kartos „CX-5“ debiutuos 2022 m. pradžioje. Tarp svarbiausių patobulinimų bus praplėsta „i-Activsense“ saugumo sistemų gama, todėl europietiškajame modelyje bus dar daugiau įrangos nei IIHS ekspertų tikrintame automobilyje.

Greta naujos kartos „CX-5“, nepriekaištingus įvertinimus taip pat gavo „Mazda3“, „Mazda6“, „CX-3“ ir „CX-30“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!