Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/80706/kuris-elektromobilis-turi-didziausia-priekine-bagazine/spausdinti/

Kuris elektromobilis turi didžiausią priekinę bagažinę?

Publikuota: 2021-11-19 11:24
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Elektromobiliai gali būti labai praktiški. Kadangi jų baterijos ir varikliai gražiai telpa po salonu, jie gali turėti daug erdvės. Daug elektromobilių – ypač tie, kurių bazės buvo sukurtos jau nebegalvojant apie vidaus degimo variklius – turi priekines bagažines. Bet kuri didžiausia?

„F-150 Lightning“ © Gamintojo nuotrauka
„F-150 Lightning“ © Gamintojo nuotrauka

„Tesla Model X“ yra nemažas elektromobilis ir jo priekinės bagažinės talpa yra 187 litrai. Tuo tarpu „Volkswagen ID.3“, „Mercedes-Benz EQC“ ir dar keli elektromobiliai net neturi priekinės bagažinės. O kartais ji praverčia.

Štai „Ford“ skelbia, kad „F-150 Lightning“ turi didžiausią priekinę bagažinę savo klasėje. Beveik 400 litrų – tiek erdvės priekiniame elektrinio pikapo krovinių skyriuje. Ir jis yra neblogai apgalvotas – čia yra kabliukai pirkinių maišams, keturi elektros lizdai, du USB lizdai, apšvietimas.

Netikros „F-150 Lightning“ grotelės pasitraukia iš kelio, kad priekinė bagažinė būtų lengviau pasiekiama. Ir tai iš tikrųjų padeda, nes F-150 yra didelis automobilis. Toje priekinėje bagažinėje telpa du golfo lazdų krepšiai – patikėkite, ši informacija pirkėjams bus labai naudinga.

„Ford“ didžiuojasi ne tik tuo, kad „F-150 Lightning“ bagažinėje galima įkrauti įrankius ar prijungti įvairius prietaisus, bet ir tuo, kad ją galima paversti šaltkrepšiu – ji yra atspari drėgmei ir turi vandens ištekėjimo angas. Čia pasiekiama 2,4 kW galia kartu su ledukuose paskendusiais gėrimais pavers „F-150 Lightning“ priekį vakarėlių zona.

Gamintojo nuotrauka
Gamintojo nuotrauka

Įdomu tai, kad priekinės „F-150 Lightning“ bagažinės koncepcija buvo sukurta pakankamai anksti. Dar 2018-ųjų vasarį „Ford“ elektromobilių kūrėjai į įvairius susitikimus su kompanijos vadovais nešiojosi kartoninę dėžę, kuri demonstravo galimybę, kurios negalima praleisti.

O daug kas praleidžia. „Volkswagen ID.3“ bagažinė yra tik šiek tiek didesnė už „Golf“, o ir kai kurie elektriniai visureigiai nesuranda vietos priekinei bagažinei. Daug kas mano, kad ji nėra būtina, nes kartais ji būna sunkiai pasiekiama, o ta erdvė yra reikalinga elektronikai, oro kondicionavimo sistemai ir saugumo zonoms. Galbūt „F-150 Lightning“ pavyzdys bent jau didesnių elektromobilių kūrėjus paskatins į šią erdvę pažiūrėti kūrybiškiau.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!