Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/80577/amd-atskleide-genoa-ir-bergamo-epyc-procesorius/spausdinti/

AMD atskleidė „Genoa“ ir „Bergamo“ EPYC procesorius

Publikuota: 2021-11-10 07:46
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Įvyko „Accelerated Data Center“ konferencija, kurios metu AMD atskleidė dvi EPYC procesorių serijas su „Zen 4“ branduoliu: „Genoa“ ir „Bergamo“.

AMD atskleidė „Genoa“ ir „Bergamo“ EPYC procesorius

„Genoa“ EPYC procesoriai turės iki 96 „Zen 4“ brandulių, palaikys DDR5 atmintį ir PCIe 5.0 technologiją. Tai taip pat bus pirmoji AMD platforma palaikanti CXL sąsają, kuri leidžia naudoti daugiau atminties. Šie procesoriai bus gaminami naudojant 5 nm litografiją. AMD planuoja „Genoa“ procesorius išleisti 2022 metais, bet tikslaus laikotarpio neatskleidžia. Kompanija tikisi, kad tai bus sparčiausias pasaulio procesorius bendroms kompiuterijos užduotims.

AMD taip pat atskleidė „Bergamo“ EPYC procesorius su „Zen 4c“ branduoliu. Kiek seniau ganduose matėme, kad „Bergamo“ gali turėti „Zen 4D“ (dense) branduolį. Panašu, kad AMD pasirinko kitą vardinimą ir papildoma „C“ raidė turėtų reikšti Cloud (Debesija). „Bergamo“ turės iki 128 branduolių, kurie yra optimizuoti debesijos užduotims. Branduolio dizainas specialiai pakeistas, kad būtų galima jų naudoti daugiau, o energijos sąnaudos yra sumažintos. „Bergamo“ procesorių išleidimas planuojamas pirmoje 2023 metų pusėje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!