Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/80442/panasonic-pademonstravo-naujos-kartos-automobiliu-baterijas-specialiai-sukurtos-tesla-elektromobiliams/spausdinti/

„Panasonic“ pademonstravo naujos kartos automobilių baterijas: specialiai sukurtos „Tesla“ elektromobiliams

Publikuota: 2021-10-29 19:31
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Panasonic“ siekia sustiprinti savo santykius su JAV elektromobilių gamintoja „Tesla“. Visai neseniai, bendrovė pristatė „Tesla“ transporto priemonės skirtą baterijos prototipą, praneša „Reuters“. Naujasis gaminys padės „Tesla“ sumažinti gamybos sąnaudas ir sustiprins ryšius tarp dviejų įmonių.

„Panasonic“ pademonstravo naujos kartos automobilių baterijas: specialiai sukurtos „Tesla“ elektromobiliams

„Panasonic“ energetikos verslo vadovas Kazuo Tadanobu naująjį produktą jau spėjo pademonstruoti ir viešai. Naujoji baterija yra penkis kartus didesnė nei šiuo metu naudojamas „Tesla“ modelis. K. Tadanobu taip pat pareiškė, kad „Panasonic“ šiuo metu neketina gaminti pigesnių ličio-geležies fosfato (LFP) akumuliatorių, skirtų pigesniems elektromobiliams. „Tesla“ neseniai paskelbė, kad daugiausia dėmesio tokio tipo akumuliatoriams skiria planuodama juos pritaikyti pigesniems automobiliams.

K. Tadanobu paaiškino, kad priežastis, dėl kurios „Panasonic“ sukūrė baterijos prototipą – didelis „Tesla“ noras gauti produktą. „Mes tai sukūrėme dėl didelio „Tesla“ kompanijos parodyto noro ir manome, kad toks bendradarbiavimas gali tik sustiprinti ryšius tarp mūsų kompanijų“, – sakė jis. Tadanobu nepateikė jokios informacijos, kada „Panasonic“ pradės pilno masto baterijų gamybą.

Portalas „Tesmanian“ pažymėjo, kad „Panasonic“ naują bateriją kūrė daugiau nei metus. Verta paminėti ir tai, jog dar anksčiau šią vasarą „Panasonic“ prezidentas ir generalinis direktorius Yuki Kusumi pareiškė, kad bendrovė „didelę lėšų investiciją“ skirs naujų baterijų elementų gamybai „Tesla“ ir kitoms kompanijoms.

„Tesmanian“ pridūrė, kad „Panasonic“ planuoja išbandyti naujų 4680 modelio baterijų elementų gamybą Japonijoje iki kitų metų kovo. Straipsnyje buvo cituojamas „Wall St. Journal“ straipsnis, kuriame Tadanobu apibūdino 4680 modelio baterijas, kaip pritaikytus „Tesla“ reikalavimams gaminius.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!