Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/80347/xiaomi-pristate-pigu-ismanuji-televizoriu-su-puikiomis-savybemis/spausdinti/

„Xiaomi“ pristatė pigų išmanųjį televizorių su puikiomis savybėmis

Publikuota: 2021-10-23 21:05
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kinijos milžinė „Xiaomi“ savo produktų asortimente turi gausybę opcijų – nuo išmaniųjų telefonų iki elektrinių paspirtukų ar dviračių. Šios bendrovės prekinis ženklas puikiai žinomas ir dėl pigesnių, tačiau itin kokybiškų išmaniųjų televizorių. Asortimentą papildė ir dar vienas naujas modelis.

„Xiaomi“ pristatė pigų išmanųjį televizorių su puikiomis savybėmis

Kompanijos dukterinė įmonė „Redmi“ pristatė naujos kartos „Redmi X 2022“ televizorių, kuris bus prieinamas dviejų skirtingų dydžių – tai 55 ir 65 colių įstrižainės. Kaip ir įprasta, abu variantai pasižymi ne tik žema kaina, tačiau ir išties įspūdingomis specifikacijomis.

Naujieji „Redmi X 2022“ serijos televizoriai pasižymi metalinio korpuso dizainu, o ekranai aprūpinti 4K matricomis. Tipinis pilkos spalvos atsakymo laikas siekia vos 6,5 ms, aprėpiama 94 proc. P3 spalvų gamos, o taip pat palaikomas „FreeSync Premium“ bei „Dolby Vision“. Negana to, šios „Redmi“ naujienos palaiko dvigubą 120 Hz atsinaujinimo dažnį. Tai reiškia, jog šie televizoriai turi 120 Hz MEMC palaikymą.

Pranešama, kad naujasis „Redmi X 2022“ taip pat yra aprūpintas ir puikia garso sistema. Abu serijos modeliai turi keturis garsiakalbius bei palaiko „Dolby Atmos“. Išmanieji televizoriai veikia su „MediaTek MTK 9650“ procesoriais, kurie pasižymi 22 nm architektūra bei turi keturis branduolius. „Redmi“ naujienos taip pat turi 3 GB operatyviosios (RAM) bei 32 GB vidinės atminties.

Nors pigesni išmanieji televizoriai dažnai negali pasiūlyti jungčių įvairovės, tačiau „Xiaomi“ dukterinės kompanijos produkte – tai ne problema. „Redmi X 2022“ turi dvi HDMI 2.0 jungtis, vieną HDMI 2.1, AV, ATV/DTMB, S/PDIF ir RJ-45 jungtis, o taip pat ir dvi USB jungtis bei keturias mikrofonų jungtis.

Naujasis „Redmi X 2022“ turėtų kainuoti nuo maždaug 400 eurų už 55 colių įstrižainės modelį, o norintys įsigyti 65 įstrižainės variantą turės susimokėti maždaug 470 eurų. Tiesa, bent jau kol kas šis išmanusis televizorius bus prieinamas tik Indijos rinkai, o gamintojas nepateikia jokios informacijos apie jo pasirodymą kitose rinkose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!