Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/80295/sostineje-dpd-siuntos-jau-si-rudeni-bus-pristatomos-tvariau-i-gatves-isriedes-60-elektromobiliu/spausdinti/

Sostinėje DPD siuntos jau šį rudenį bus pristatomos tvariau: į gatves išriedės 60 elektromobilių

Publikuota: 2021-10-20 07:47
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Jau nuo spalio 19 d. sostinės gyventojai galės išvysti gatvėmis kursuojančius naujuosius „DPD Lietuva“ elektromobilius – jais kurjeriai pristatinės Vilniaus gyventojų ir verslo klientų siuntas. Bendrovė į aplinkos neteršiančias transporto priemones ir reikiamą infrastruktūrą investavo apie 2 mln. eurų. Šis įmonės sprendimas lems, kad kasmet dėl bendrovės veiklos į aplinką pateks 270 tonų mažiau CO2, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Sostinėje DPD siuntos jau šį rudenį bus pristatomos tvariau: į gatves išriedės 60 elektromobilių

Anot „DPD Lietuva“ generalinio direktoriaus Roberto Vilkaičio, siuntų pristatymo bendrovė aiškiai supranta, kad kaip viena sektoriaus lyderių, įmonė po savęs palieka šiltnamio efektą sukeliančių dujų pėdsaką, skatinantį klimato kaitą.

Tiesa, jau nuo 2012 m. „DPDgroup“ pristatymas yra neutralus CO2 atžvilgiu visoje Europoje – grupė nuolat finansuoja projektus, padedančius išmetamą anglies dioksidą kompensuoti kitose vietose. R. Vilkaičio teigimu, investicija į elektromobilius – veiksmas, kurio realią naudą pajus ir Lietuvos gyventojai.

„Būtent transporto sektorius pasaulyje yra vienas pagrindinių aplinkos teršėjų, atsakingas už 25 proc. šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijų. Todėl grupės mastu esame pasižadėję iki 2025 m. sumažinti CO2 emisiją vienai siuntai 30 proc., o šalies lygmeniu esame įsipareigoję siuntas pristatyti tausodami aplinką. Sprendimas investuoti į automobilių parko atnaujinimą – dar vienas būdas įgyvendinti užsibrėžtus tikslus ir užtikrinti švaresnę Lietuvos ateitį“, – sako bendrovės generalinis direktorius.

Nuo spalio mėn. „DPD Lietuva“ kurjeriai sės už 60-ties naujų elektromobilių vairų ir pristatinės siuntas sostinės gyventojams ir verslui. Į juos ir visą reikalingą infrastruktūrą bendrovė kartu su partneriais investavo apie 2 mln. eurų, įsirengė 60 įkrovimo stotelių naujųjų elektromobilių įkrovimui.

„Jaučiamės atsakingi už savo veiklą, todėl prisidedame prie aplinkai draugiško verslo puoselėjimo. Tikimės, kad šis mūsų žingsnis paskatins panašių priemonių imtis ir kitas mūsų ar ne mūsų segmente dirbančias įmones“, – teigia „DPD Lietuva“ generalinis direktorius.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!