Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/80294/lg-adas-vaizdo-kameros-modulis-didina-vairuotojo-ir-keleiviu-sauguma-naujame-mercedes-benz-c-klases-automobilyje/spausdinti/

LG ADAS vaizdo kameros modulis didina vairuotojo ir keleivių saugumą naujame „Mercedes-Benz“ C klasės automobilyje

Publikuota: 2021-10-20 15:38
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„LG Electronics“ (LG) paskelbė, kad jos pažangiosios vairavimo pagalbos sistemos (Advanced Driving Assistance System, ADAS) inovatyvus vaizdo kameros modulis įdiegtas naujajame 2021 m. „Mercedes-Benz“ C klasės automobilyje, kuris šiuo metu pristatomas viso pasaulio rinkose. LG ADAS naudoja naujausias automobilių technologijas ir veikia kartu su „Mercedes-Benz AG“ preciziškais inžineriniais sprendimais, kad naujojo C klasės automobilio vairuotojas ir keleiviai būtų saugesni.

LG ADAS vaizdo kameros modulis didina vairuotojo ir keleivių saugumą naujame „Mercedes-Benz“ C klasės automobilyje

Sudėtinga LG ADAS sistema palaiko įvairias svarbiausias saugos funkcijas, įskaitant automatinį avarinį stabdymą (AEB), įspėjimą apie nukrypimą nuo kelio juostos (LDW), pagalbinę eismo juostos išlaikymo sistemą (LKA), kelio ženklų atpažinimo sistemą (TSR), išmaniąją priekinių žibintų kontrolę (IHC) ir adaptyviąją greičio palaikymo sistemą (ACC), kad būtų užtikrintas ne tik automobilio keleivių, bet ir kitų vairuotojų bei pėsčiųjų saugumas. Iki 2022 m. daugelyje šalių naujose transporto priemonėse bus privaloma naudoti įvairias LG ADAS sistemos palaikomas funkcijas, tokias kaip automatinis avarinis stabdymas ir įspėjimas apie nukrypimą nuo kelio juostos.

LG sukurta ADAS sistema atspindi ilgametę bendrovės lyderystę mobiliojo ryšio, vaizdų atpažinimo ir ryšio srityje. Pažangus dirbtinis intelektas ir gilus mokymasis, kurie yra LG verslo strategijos pagrindas, leidžia vaizdo kamerai rinkti ir apdoroti įvairią eismo informaciją, kad padėtų vairuotojams reaguoti į kelio ir eismo sąlygas realiuoju laiku. Sistema tiksliai atpažįsta supančią aplinką, nuolat analizuoja transporto priemonės padėtį judančių ir nejudančių objektų atžvilgiu ir automatiškai stabdo, jei gresia susidūrimas. Vaizdo kameros duomenys taip pat leidžia sistemai įspėti vairuotojus, jei jie netyčia išvažiuoja į kitą eismo juostą arba pernelyg priartėja prie priekyje važiuojančios transporto priemonės.

Sparčiai augančios LG bendrovės „Vehicle component Solutions“ (VS) klientais yra nemažai pasaulinių automobilių prekės ženklų, įskaitant „Mercedes-Benz“, „Ford“ ir „Cadillac“. Jos bendroji įmonė „LG Magna e-Powertrain“ gamina elektromobilių rinkai skirtus elektrinius variklius, inverterius, borto įkroviklius ir elektrinės pavaros sistemas. Pasaulinė bandymų ir sertifikavimo organizacija „TÜV Rheinland“ pripažino, kad VS bendrovė užtikrina produktų saugą, o ADAS priekinės vaizdo kameros moduliui suteiktas ISO 26262 funkcinės saugos produkto ir funkcinės saugos proceso sertifikatas.

„LG jau beveik dešimtmetį bendradarbiauja su „Mercedes-Benz AG“ / „Daimler AG“, kurdamos mobilumo ir autonominių transporto priemonių ateitį“, – sakė „LG Electronics“ bendrovės „Vehicle component Solutions“ prezidentas Kim Jin-yongas. „Bendradarbiaudami su automobilių pramonės lyderiais galime diegti savo inovacijas transporto priemonių srityje ir prisidėti prie to, kad pasaulio keliai taptų saugesni visiems.“

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!