Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/80281/kinai-pristate-stilinga-elektromobili-aprupinta-ispudingomis-savybemis/spausdinti/

Kinai pristatė stilingą elektromobilį, aprūpintą įspūdingomis savybėmis

Publikuota: 2021-10-20 09:46
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kinijos kompanija „Geely“ jau kurį laiką dirbo prie naujojo „Zeekr 001“ modelis. Kinijos elektromobilių rinkoje debiutuosiantis produktas jau paliko gamybos linijas ir laukia pirmųjų pirkėjų.

Kinai pristatė stilingą elektromobilį, aprūpintą įspūdingomis savybėmis

„Zeekr 001“ debiutavo Šanchajaus automobilių parodoje ir sulaukė daug dėmesio dėl savo stulbinančio dizaino, 700 kilometrų maksimalaus įveikiamo nuotolio, pneumatinės pakabos ir itin greito įsibėgėjimo. Verta pastebėti, jog ši naujien aprūpinta ir puikiomis įkrovimo savybėmis – 120 km atstumui nuvažiuoti reikalingos energijos per penkias minutes įkrovimo. Automobilio kaina siekia 299 tūkst. Kinijos juanių, kas yra maždaug 40 tūkst. eurų, ji maždaug tokia pati kaip Šanchajuje pagaminto „Tesla Model 3“ varianto, todėl daugelis elektromobilį vadina naujuoju „Tesla žudiku“.

Tokia ambicinga pravardė yra itin iškalbinga. Ji „Zeekr 001“ tiko pirmiausia dėl to, kad automobilis siūlo daug daugiau funkcijų, elektromobilio privalumų už tik šiek tiek didesnę kainą. „Premium“ klasės „Zeekr 001“ variante sumontuoti elektros varikliai tiek priekinėje, tiek galinėje ašyse, kurie kartu išvysto 536 AG ir 700 Nm sukimo momentą, o tai padeda automobiliui įsibėgėti nuo 0 iki 100 km/h vos per 3,8 sekundės.

Kinai pristatė stilingą elektromobilį, aprūpintą įspūdingomis savybėmis

Elektromobilio dizainas yra gana panašus į „Porsche Panamera Sport Turismo“, o jo priekinė dalis pasižymi daugybe iš „Lynk & Co“ pusbrolių pasiimtų funkcijų. Šoninis automobilio profilis yra ypač pagirtinas, atrodo gana supaprastintas ir aptakus. Indukcinės berėmės durys kartu su paslėptomis rankenomis tik papildo bendrą automobilio vaizdą bei jo charakterį. Pranešama, kad naujojo „Zeekr 001“ pasipriešinimo koeficientas yra tik 0,23 Cd, kuris gerokai lenkia „BYD Han“ (0,233Cd) ir pagal šį rodiklį pirmauja tarp vietinės, Kinijos, rinkos automobilių.

Kalbant apie konfigūraciją, naujajame automobilyje sumontuota pneumatinė pakaba (pasirenkama), itin plati „W-HUD“ , gausi spalvų „Head-up“ ekrano sistema, ekologiškos lenktyninės ECONYL sėdynės su masažine funkcija ir „Aurora“ atmosferiniai žibintai. Bent jau kol kas, „Geely“ neskelbia apie planus debiutuoti už Kinijos ribų, tačiau bent jau šioje šalyje turėtų mesti rimtą iššūkį Elono Musko valdomai „Tesla“ kompanijai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!