Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/80267/renault-prisijungia-prie-kitu-gamintoju-ir-savo-automobiliuose-naudos-android-platforma/spausdinti/

„Renault“ prisijungia prie kitų gamintojų ir savo automobiliuose naudos „Android“ platformą

Publikuota: 2021-10-18 12:12
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Renault“ teigia, kad naujasis kompaktiškas visureigis „Megane E-Tech Electric“ bus pirmasis daugeliui prieinamas automobilis, kuriame naudojama „Android Automotive“ operacinė sistema, automobilio salono ekrane atkurianti „Android“ išmaniojo telefono išvaizdą bei funkcionalumą.

„Renault“ prisijungia prie kitų gamintojų ir savo automobiliuose naudos „Android“ platformą

Navigacijos užduotis, kaip įprasta, atlieka „Google“ žemėlapių programėlė, rodoma 12 colių jutikliniame ekrane, o žemesnės klasės elektromobilio versijos gauna 9 colių pločio ekraną su tokia pačia funkcija. Nurodymus galima įvesti naudojant „Google Assistant“ balso atpažinimą, o taip pat bus galima naudotis „Google Play“ parduotuvėje esančiomis aplikacijomis, kurių yra daugiau nei 40.

„Šis ekranas yra naujojo „Megane“ interjero šedevras“, – Miuncheno automobilių parodoje sakė „Renault“ vyriausiasis dizaineris Gillesas Vidalis. – „Bendradarbiaudami su „Google Automotive Services“, mes galėjome pateikti vartotojui lengvai prieinamas, patogias programas.“

„Renault Group“ generalinis direktorius Luca de Meo sakė, kad „Open R Link“ sistema yra „tikras perlas“ naujojoje „Megane“ ir pažymėjo, kad 75 procentai pasaulio išmaniųjų telefonų veikia „Android“ sistemos dėka.

„Android Automotive“ yra operacinė sistema, veikianti tiesiogiai automobilyje. „Renault“ atveju sistemos darbas paremtas trečiosios kartos „Qualcomm Snapdragon“ automobilių kabinos platforma, kuri naudoja dirbtinį intelektą siekiant patobulinti balso atpažinimo funkcijos bei sistemos saugos naudojimą.

„Android Auto“ priešingai, nei „Automotive“, veikia vartotojo išmaniajame telefone ir yra prijungiama prie automobilio per transporto priemonės informacinę ir pramoginę sistemą naudojantis USB jungtimi. „Apple“ telefonų vartotojai gali prisijungti prie naujojo „Megane“ ekrano naudodami „Apple Car Play“, kuris veikia taip pat, kaip ir funkcija „Android Auto“. „Android Automotive“ sistema šiuo metu yra naudojama dviejų transporto priemonių – „Volvo XC 40 Recharge EV“ ir „Polestar 2“ sistemose. Planuojama, jog sistema bus pritaikyta būsimuose GM modeliuose, pradedant atnaujintu „Hummer“ ir „Cadillac Lyric“, o „Stellantis“ ir „Ford“ paskelbė, kad operacinę sistemą naudos būsimi kompanijų modeliai .

Kiti automobilių gamintojai, tokie kaip BMW, „Mercedes-Benz“ ir „Tesla“ kuria savo operacines sistemas, tačiau jų sukurtų platformų teisės priklauso tik pačioms kompanijoms – kūrėjoms, tuo tarpu „Android Automotive“ yra atviro kodo sistema, leidžianti automobilių gamintojams ją pritaikyti pagal savo poreikius.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!