Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/79908/prasidejo-neiprasto-motociklo-bandymai-kiauras-motociklas-sieks-rekordo/spausdinti/

Prasidėjo neįprasto motociklo bandymai – „kiauras“ motociklas sieks rekordo

Publikuota: 2021-09-26 17:46
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Robertas Whiteas yra inžinierius su 22 metų patirtimi. Jo sritis – lenktyniniai automobiliai, įskaitant ir Formulės 1 bolidus. Tačiau jo kompanija „White Motorcycle Concepts“ kuria ne naują lenktyninį automobilį, o radikalų naują motociklą, kuris sieks rekordo.

WMC250EV. Gamintojo nuotrauka
WMC250EV. Gamintojo nuotrauka

Tai – elektrinis motociklas WMC250EV. Gatvėse jis nepasirodys – vienintelis jo tikslas yra greitis. Tai 800 V elektro-motociklas su didžiule anga viduryje. Toks unikalus aerodinaminis sprendimas sumažina oro pasipriešinimą ir pagerina WMC250EV galimybes įsibėgėti iki sunkiai suvokiamo greičio.

„White Motorcycle Concepts“ planuoja, kad WMC250EV pasieks 402 km/val. greitį. Taip WMC250EV taps greičiausiu elektriniu motociklu pasaulyje.

WMC250EV centre – didelė anga. Gamintojo nuotrauka
WMC250EV centre – didelė anga. Gamintojo nuotrauka

Ta anga WMC250EV viduryje, kaip teigia gamintojas, oro pasipriešinimą sumažina net 69 %. WMC250EV nepasieks masinės gamybos, tačiau jam išvystytos technologijos greičiausiai kada nors pasieks ir serijinės gamybos motociklus.

Tiesa, pirminiuose bandymuose WMC250EV įspūdingo greičio dar nedemonstravo. Vis dar bandoma motociklo aerodinamika, valdymo įrenginių tikslumas, atliekami matavimai. Todėl prototipas kol kas naudoja 60 V sistemą – rekordinio greičio bus siekiama su 800 V motociklu.

WMC250EV bus bandomas visus likusius metus. O tuomet keliaus į Boliviją, kur ant išdžiūvusio druskos ežero bus atliekamas rekordo bandymas.

Reikia paminėti, kad absoliutaus motociklų rekordo WMC250EV nepalies, nes jis priklauso visiškai uždariems motociklams, kurie labiau primena lėktuvų fiuzeliažus nei įprastas dvirates transporto priemones.

Bus įdomu pamatyti, ar „White Motorcycle Concepts“ tikslai bus pasiekti ir kokį maksimalų greitį WMC250EV iš tikrųjų pasieks. Dar įdomiau bus sužinoti, kokios šio motociklo technologijos pasieks serijinės gamybos modelius. Ar gatvėje pamatysime motociklų su tokia didele anga viduryje?

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!