Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/79885/seksas-su-robotu-nustebtumete-suzinoje-kiek-daug-zmoniu-to-noretu/spausdinti/

Seksas su robotu? Nustebtumėte sužinoję, kiek daug žmonių to norėtų

Publikuota: 2021-09-25 07:25
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Daugybę kartų girdėjome, kad dirbtinis intelektas ir robotai atims mūsų darbus. Bet ar jie gali pasikėsinti ir į mūsų seksualinius partnerius? O gal tai – galimybė bent šiek tiek numalšinti vienišumą?

© commons.wikimedia.org
© commons.wikimedia.org

Virtualių pokalbių asistentų (žinote, kai parašote kokiai įmonei ir gaunate automatinius atsakymus?) gamintojas „Tidio“ atliko įdomią apklausą. Daugiau nei 1200 žmonių kompanija paklausęė, ar jie užsiimtų seksu su robotu. Net 42 % apklaustųjų atsakė teigiamai. Vyrai nuspėjamai buvo nusiteikę labiau teigiamai – 48 % jų norėtų sekso su robotu. Tą patį galėjo pasakyti tik 33 % moterų.

Šiurpu? O gal kaip tik gerai? Pasaulyje yra daug vienišų žmonių, o vienišumas yra didesnė problema nei manote. Vienišumas kelia daugybę psichologinių ir net fizinės sveikatos problemų. Sakysite, kad robotai to neišspręs, nes žmonėms iš tikrųjų reikia romantinio artumo?

Na, romantiniai santykiai žmonėms yra svarbūs, bet technologijos gali viską. 39 % apklaustųjų teigė, kad galėtų palaikyti romantinius santykius su dirbtiniu intelektu. Vėlgi, vyrams ši mintis patiko labiau (43 % prieš 33). Taigi, nors vengėme šio žodžio, daugybė žmonių su robotais ne šiaip užsiimtų seksu – jie mylėtųsi.

„Tidio“ apklausa pateikė ir ne tokių stebinančių rezultatų. 78 % sutiktų, jei jų namus tvarkytų robotas su dirbtinio intelekto sistema. 70 % visai norėtų, kad robotas jiems gamintų maistą. O 68 % leistų dirbtiniam intelektui planuoti jų finansus ir mokėti mokesčius, bet tik 54 % sutiktų, jei dirbtinis intelektas priimtų sprendimus, susijusius su šalies ekonomika.

Kitose srityse robotais pasitikima šiek tiek mažiau nei namų ruošoje (bet labiau nei sekse) – 52 % apklaustųjų leistų robotui juos operuoti, 57 % sutiktų, kad dirbtinis intelektas reguliuotų eismą. 60 % ketina naudoti autonominius taksi.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!