Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/79862/arcas-technologija-kariams-suteiks-dar-nematytas-galimybes-net-leis-saudyti-i-uz-kampo-esancius-taikinius/spausdinti/

ARCAS technologija kariams suteiks dar nematytas galimybes – net leis šaudyti į už kampo esančius taikinius

Publikuota: 2021-09-24 09:52
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Izraelio ginkluotės gamintojas „Elbit Systems“ sukūrė naujos kartos teleskopinį taikiklį, kuris ne tik pasižymi dirbtinio intelekto technologija, bet ir leidžia naudotojui šaudyti į už kampo esančius taikinius.

ARCAS. Gamintojo nuotrauka
ARCAS. Gamintojo nuotrauka

Teleskopiniai taikikliai karyboje jau seniai nėra naujiena. Net ir elektroniniai teleskopiniai taikikliai naudojami jau ne vieną dešimtmetį. Tačiau „Elbit Systems“ pristatyta ARCAS (Assault Rifle Combat Application System) technologija yra rimtas šuolis pirmyn. ARCAS dabar naudojamus ginklus gali paversti moderniais taktiniais informacijos kompiuteriais.

ARCAS sudaro dvi dalys – taikiklis ir priekyje tvirtinamas kompiuteris su dirbtinio intelekto sistema. Kompiuteris analizuoja taikiklio renkamus duomenis ir juos pateikia naudotojui. Šaulys mato ir operacijos vadų jam siunčiamus duomenis, ginklo būklę, informaciją iš kitų išmanių žvalgybos prietaisų. Duomenys gali būti siunčiami ir į papildytos realybės akinius, tvirtinamus prie kario šalmo.

ARCAS gali padėti atpažinti taikinius, atskirti draugiškų ir priešiškų pajėgų karius, įvertinti oro sąlygas, stebėti judesius. Ir, aišku, ši sistema veikia ir dieną, ir naktį.

Jei to dar negana, ARCAS leidžia tiksliai šaudyti į taikinius už kampo. Ši galimybė suformuota atskyrus optinį taikiklį nuo ekrano – ekraną galima pasukti pagal naudotojo poreikius. Taiklumą galima sureguliuoti rankenėle. ARCAS turi integruotą terminę kamerą, kuri pravers tamsoje ar uždūmintose patalpose.

Iš esmės, ARCAS ginklą paverčia taktiniu kompiuteriu. Ši sistema kariui suteikia plačias galimybes efektyviai veikti mūšio lauku virtusiose gyvenvietėse. ARCAS gerina taiklumą, tikslumą, komunikacijas ir veiksmų koordinavimo efektyvumą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!