Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/79740/nissan-primine-apie-save-europoje-uzfiksuotas-ispudingas-pasiekimas/spausdinti/

„Nissan“ priminė apie save: Europoje užfiksuotas įspūdingas pasiekimas

Publikuota: 2021-09-13 13:37
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Japonijos automobilių gamintojas „Nissan“, elektromobilių rinkoje yra puikiai žinomas dėl „Leaf“ modelio, kuris Europoje debiutavo dar 2011 metais. Prieš keletą dienų, bendrovės atstovai paskelbė džiugią žinią – Europoje parduotų elektromobilių skaičius perkopė 250 tūkst.

„Nissan“ priminė apie save: Europoje užfiksuotas įspūdingas pasiekimas

Pranešama, kad „Nissan“ jau pardavė daugiau nei 208 tūkst. „Leaf“ modelių, o į šį skaičių patenka tiek pirmos, tiek ir antros kartos modeliai, o taip pat ir maždaug 42 tūkst. vidutinio dydžio „e-NV200“ furgonų, kurie rinkoje debiutavo dar 2014 metais.

„Kiekviena šviesi idėja gimsta nuo kibirkšties. Lygiai taip pat nutiko ir su 2010 metais įsižiebusiu „Nissan Leaf“ modeliu, kuris sukėlė moderniųjų elektromobilių evoliuciją. Šiandien jis ir toliau siūlo naujausias technologijas ir pažangias nulinės taršos vairavimo galimybes vairuotojams visame pasaulyje, kas pavertė šviesią idėją – realybe masinėje rinkojė“, – kalbėjo „Nissan Amieo“ vyresnysis viceprezidentas Leonas Dorssersas.

Niekam ne paslaptis, jog būtent „Nissan“ tapo elektromobilių bumo pradininkais, nepaisant to, kad situacija šių dienų rinkoje yra gerokai pasikeitusi. Kadaise pirmavusi bendrovė, šiuo metu atsidūrė elektrinių transporto priemonių rinkos paraštėse, užleidusi savo pozicijas kitiems gamintojams. Tačiau Japonijos milžinė dar tikisi sugrįžti.

„Nissan“ jau artimiausiu metu ketina susigrąžinti prarastas pozicijas elektrinių bei hibridinių automobilių rinkose. Kompanijos vadovai neslepia, jog iki 2023 metų tikimasi padidinti užimamą rinkos dalį net 75 proc. 2022 metų viduryje į Europą turėtų atkeliauti naujasis „Nissan Ariya“, o taip pat laukiama ir naujojo SUV kategorijos automobilio, kuris turėtų būti gaminamas Sanderlande esančioje gamykloje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!