Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/79715/ispudingo-tesla-monstro-teks-dar-palaukti-prekyboje-jis-pasirodys-gerokai-veliau-nei-planuota/spausdinti/

Įspūdingo „Tesla“ monstro teks dar palaukti: prekyboje jis pasirodys gerokai vėliau nei planuota

Publikuota: 2021-09-10 09:31
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

2019 metais įspūdingai pristatytas „Tesla Cybertruck” akimirksniu tapo tikru interneto hitu. Apie šį kampuotų formų keistuolį pasipylė komiški memai ir juokeliai, o kone visi entuziastai iš karto pateikė išankstinius užsakymus. Pristatymo metu „Tesla” žadėjo, jog pirmieji automobiliai savininkus pasieks jau 2021 metais, tačiau panašu, kad tai neįvyks.

Įspūdingo „Tesla“ monstro teks dar palaukti: prekyboje jis pasirodys gerokai vėliau nei planuota

Dar liepos mėnesį „Tesla“ atstovai patvirtino, jog bus laikomasi anksčiau nustatytos išleidimo datos. Jau tuomet tai turėjo daugeliui kelti klausimų, nes „Cybertruck“ gamyba turėjo prasidėti iškart po „Model Y“, o tai jau buvo pirmasis nerimo signalas. Bendrovė prioritetą teikia kur kas mažiau gamybos iššūkių reikalaujančio ir milžiniškos paklausos sulaukusio „Model Y” gamybos užtikrinimui. Po keletos mėnesių spėlionių, rugpjūtį paaiškėjo, kad „Cybertruck“ gamyba prasidės tik 2022 metais. Dabar aiškėja dar naujesnė informacija, kuri, panašu, laukimą prailgins iki 2023 metų.

Tikimasi, kad automobilis bus pradėtas gaminti 2022 metų pabaigoje ir bus pagamintas bei paruoštas prekybai tik 2023 metų pabaigoje, praneša „Electrek“. „Tesla“ generalinis direktorius Elons Muskas darbuotojams sakė, kad gamybos apimties didinimą apsunkins tai, kiek naujų technologijų bendrovė įdiegs į „Cybertruck“.

„Tesla“ jau ir anksčiau leido suprasti, kad jos naujojo automobilio gamybos, pardavimo procesai bus atidėti. Balandžio mėnesį E.Muskas sakė, kad „Cybertruck“ ir „Semi“ veiks su naujais, didesniais akumuliatoriaus elementais, kuriuos automobilių gamintojas gamina bandomojoje gamybos linijoje Kalifornijoje. Būtent tuomet, E.Muskas įspėjo, kad minėtų akumuliatorių dalių gamyba truks maždaug nuo 12 iki 18 mėnesių. „Tesla“ taip pat neseniai atnaujino savo internetinį konfigūravimo įrenginį, kuriame klientai gali rezervuoti savo naująjį „Cybertruck“.

Primename, kad „Tesla“ pirmą kartą visuomenei „Cybertruck“ pristatė 2019 metų lapkritį. Nepavykęs naujojo modelio tariamai „nesudaužomo“ šarvuoto stiklo demonstravimas garsiai pasklido per visą pasaulį, kai „Tesla“ dizaino vadovas demonstracijos metu metaliniu rutuliu išdaužė „Cybertruck“ prototipo vairuotojo pusės langus. Pats E.Muskas yra užsiminęs, jog „Tesla Cybertruck” bus geriausias „Tesla” produktas, tačiau pareikalaus daugiausiai iššūkių. Panašu, kad šia idėja jau patikėjo nemažai žmonių, nes išankstine šio pikapo registracija jau pasinaudojo virš 1,25 mln. žmonių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!