Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/79708/megapikseliu-beprotybe-tesiasi-ir-gamintojai-jau-numate-ligos-progreso-gaires/spausdinti/

Megapikselių beprotybė tęsiasi ir gamintojai jau numatė ligos progreso gaires

Publikuota: 2021-09-09 18:27
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

Nepaisant periodiškai pasirodančių specialistų paaiškinimų apie išmaniųjų telefonų raiškos besaikio didinimo beprasmybę daugelis pirkėjų vis dar žavisi dideliais skaičiais, todėl pastaraisiais metais labai padidėjo tokių prietaisų kamerų skiriamoji geba. Ir jei prieš šešerius metus flagmanai gyrėsi 12 megapikselių jutikliais, tai dabar jau galite rasti netgi biudžetinių modelių su 108 MPx kamera. Ši tendencija buvo ne kartą pagrįstai kritikuojama, tačiau tai nesustabdo gamintojų ir prieš keletą dieną pamatėme pirmojo 200 MPx „Samsung ISOCELL HP1“ jutiklio debiutą.

Megapikselių beprotybė tęsiasi ir gamintojai jau numatė ligos progreso gaires

Maža to, sprendžiant iš korėjiečių gairių, paskelbtų informatoriaus slapyvardžiu „Digital Chat Station“, mūsų laukia dar įspūdingesni skaičiai. Konfidencialus dokumentas iliustruoja fotoaparatų jutiklių evoliuciją, pradedant nuo 0,3 MPx 2000 m. ir baigiant … 576 mln. vaizdo taškų 2025 metais.

Taip, taip, po maždaug ketverių metų rinkoje gali pasirodyti fotoaparatai, kurių skiriamoji geba beveik viršys žmogaus akies rodiklius. Tuo pačiu metu jutiklio dydis, pasak šaltinio, turės viršyti 1 colį, o tai yra ypač didelis formatas nešiojamiems įrenginiams. Ar „Samsung“ pavyks įgyvendinti savo planus dar nežinoma, tačiau pirmuosius išmaniuosius telefonus su 200 mln. vaizdo taškų kameromis pamatysime jau šią žiemą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!