Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/79670/norvegija-ir-toliau-fiksuoja-ispudingus-elektromobiliu-pardavimus/spausdinti/

Norvegija ir toliau fiksuoja įspūdingus elektromobilių pardavimus

Publikuota: 2021-09-07 21:13
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Norvegija padėjo visuomenei aiškiau pamatyti ateities, kurioje elektromobiliai rinkoje išstumia iškastiniu kuru varomus automobilius, perspektyvas. Naujausi šios šalies naujų automobilių pardavimo duomenys rodo, kad iškastiniu kuru varomų automobilių rinka mažėja beprotišku tempu.

Norvegija ir toliau fiksuoja įspūdingus elektromobilių pardavimus

Dar liepos mėnesį Norvegijoje tarp visų parduotų transporto priemonių, net 64 proc. iš jų buvo elektriniai automobiliai, o rugpjūčio mėnesio rezultatai dar įspūdingesni. Naujausiais duomenimis, elektromobilių pardavimai praėjusį mėnesį sudarė net 72 proc. visų pardavimų. Tuo pačiu paaiškėjo ir populiariausias modelis.

Rugpjūčio mėnesio statistika atskleidžia, kad naujasis „Tesla Model Y“ buvo parduotas kiek daugiau nei 1300 kartų. Įdomu tai, jog Elono Musko valdoma bendrovė iki šiol nepradėjo gaminti šio modelio Europoje, o vietoje to, „Model Y“ yra importuojamas iš Šanchajaus, Kinijoje.

Ir nors Europoje šios „Tesla“ naujienos pardavimai dar tik prasidėjo, tačiau tai nesutrukdė bendrovei aplenkti visus savo konkurentus. Antroje vietoje, pagal parduotus automobilius, atsidūrė „Ford“ su naujuoju „Mustang Mach-E“, o pardavimai perkopė 900 ribą. Trečioje pozicijoje – „Volkswagen“ sukurtas SUV „ID.4“, kuris buvo parduotas 861 pirkėjui.

Norvegija ir toliau fiksuoja įspūdingus elektromobilių pardavimus

Geriausiai parduodamų automobilių dešimtuke taip pat rasime ir „Tesla Model 3“, o taip pat ir keletą „Audi“ produktų, naująjį „Hyuandai Ioniq 5“ bei „Nissan Leaf“ ar „Volkswagen ID.3“. Niekam ne paslaptis, jog Norvegijoje elektriniai automobiliai yra itin populiarūs ir akivaizdu, kad šie skaičiai ir toliau tik didėja.

Kaip valstybė, Norvegija yra labai stipriai pažengusi elektromobilių bei jų infrastruktūros adaptacijos klausimais. Šalyje taikomi dideli mokesčiai transporto priemonėms, kurios varomos iškastiniu kuru, o tai stipriai parodoma jų kainą ir žalą aplinkai ir visuomenės sveikatai.

Šalies rinkoje elektrinės transporto priemonės tampa konkurencingesnės, o vietinė elektromobilių rinka nepaprastai išaugo ir visuomenei tapo prieinami vis naujesni EV (elektrinių transporto priemonių) modeliai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!