Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/77889/hyundai-ioniq-5-baterija-ikraunama-vos-per-18-minuciu/spausdinti/

„Hyundai IONIQ 5“ baterija įkraunama vos per 18 minučių

Publikuota: 2021-04-28 11:29
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Leonardas Sindaravičius
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Pietų Korėjoje įsikūrusi automobilių gamintoja „Hyundai“ pristatė stebinantį vaizdo įrašą – realiu laiku nufilmuotas „IONIQ 5“ prietaisų skydelis, kuriame matoma kaip automobilis pasikrauna iki 80 % tik per 18 minučių. Automobilis buvo pristatytas praėjusių metų gruodį ir siūlo puikią specifikaciją bei įdomią, iš konkurentų išsiskiriančią, išvaizdą.

„Hyundai IONIQ 5“ baterija įkraunama vos per 18 minučių

Kol kas pranešama, kad JAV rinkai skirta elektromobilio versija turės 77,4 kWh talpos bateriją. „Hyundai“ jau spėjo pagarsėti kaip itin taupių elektrinių automobilių gamintoja, tad tikėtina, kad stebins ne tik įkrovos laikas, bet ir maksimalus atstumas, kurį bus galima nuvažiuoti. Įdomiausia „IONIQ 5“ savybė yra ta, kad jis palaiko ir 400 V, ir 800 V įkrovos infrastruktūrą bei nuolatinės įtampos greitąjį įkrovimą net 350 kWh sparta.

Anksčiau automobilių rinkos milžinė buvo skelbusi, kad naujasis automobilis gebės pasikrauti nuo 10% iki 80% per 18 minučių, tačiau tik dabar patvirtino savo žodžius šiuo vaizdo įrašu:

Įraše matoma, kad 350 kW įkrovos sparta taip ir nepasiekiama – maksimumas, kurį ji pasiekia, yra 220-230 kW tarp 30 % ir 50 % baterijos talpos. Akivaizdu, kad tai ne problema – įdomiausia tai, kad iki pat 80 % išlaikoma didesnė nei 100 kW sparta. Tai turėtų nustebinti ne vieną elektromobilio savininką, nes net elektrinių automobilių rinkos etalono, amerikiečių „Tesla“, įkrovos sparta nukrenta žemiau 100 kW artėjant prie baterijų talpos ribos.

Būtų įdomu pamatyti, kokią spartą elektromobilis išlaikytų iki pat 100 %, kas būtų realistiška mąstant apie ilgesnes keliones. Tačiau laikas, kurio reikia pasikrauti nuo 10 % iki 80 % yra svarbiausias aspektas – tai puikiausiai atspindi tipinį įkrovimo ciklą, o 18 minučių būtų pakenčiamas laukimo laikas net sustojus viduryje kelionės. Verta nepamiršti, kad nemaža dalis elektrinių automobilių vairuotojų krauna juos namuose per naktį, tad ir lėtesnis įkrovimas nėra didelė problema.

„Hyundai“ skelbė, jog „IONIQ 5“ kai kuriuos regionus pasieks jau pirmoje 2021-ųjų pusėje, tačiau kol kas prekyba automobiliu nepradėta – kiek jis kainuos kompanija taip pat neatskleidžia.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!