Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/77852/kinai-pristate-elektrine-volkswagen-beetle-kopija/spausdinti/

Kinai pristatė elektrinę „Volkswagen Beetle“ kopiją

Publikuota: 2021-04-25 10:31
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Besidomintys automobiliais žino, kad Kinijos rinkoje netrūksta vakarietiškų modelių kopijų, o vaikštant po šios šalies automobilių parodas dažnai norisi pažaisti žaidimą „Surask 10 skirtumų“. Tiesa, kai kuriais atvejais tokie ne itin unikalūs ratuočiai būna tokie patrauklūs, kad užrūstina net originalaus modelio gamintojus.

„Ora Punk Cat“

Šanchajaus automobilių parodoje vienas didžiausių šalies gamintojų „Great Wall Motors“ pristatė „Ora Punk Cat“ automobilį, kuris atrodo tarsi iš akies luptas legendinis „Volkswagen Beetle“. Tai liudija nostalgiją kelianti forma, plačios ratų arkos ir netgi spalvų paletė. Skiriasi nebent tai, kad kėbulas kur kas didesnis dėl atsiradusių papildomų dviejų galinių durų.

Viduje taip pat galima justi malonų nostalgijos prieskonį, kurį mums dovanoja mygtukais neperkrautas praėjusio šimtmečio laikų vairas, minimalistinis prietaisų skydelis ir krėslus primenančios sėdynės. Gamintojas labai stengėsi šį automobilį priskirti „Premium“ klasei, todėl prototipo salone daug auksu švytinčių apdailų, odos, kuria apsiūtas net ir prietaisų skydelis, o porankį puošia krištolo plokštė su multimedijos valdymo elementais. Būtent pastarosios ekranas čia atrodo lyg išsišokėlis, sunkiai derantis prie klasikinio dizaino.

Į modernius laikus grąžina ir tai, kas slepiasi po „Ora Punk Cat“ variklio gaubtu. Automobilis yra visiškai elektrinis ir galės būti komplektuojamas su dviem baterijų opcijomis. Pigesnis variantas turės 47,8 kWh akumuliatorių, kuris vienu įkrovimu leis nuvažiuoti 400 km, o brangesnis – su 59,1 kWh, kurios pakaks 500 km.

„Ora Punk Cat“

Visgi labiausiai vilioja išties nedidelė automobilio kaina. Pigiausias „Ora Punk Cat“ Kinijos rinkoje kainuos vos 13 290 eurų, o toks, kokį matome nuotraukose, 18 500 eurų. Tikrai nuostabus pasiūlymas, galvoje turint neblogą nuvažiuojamą atstumą ir ypač gausią komplektaciją.

Kita vertus, tuo labai nepatenkinta ne kas kita, o originaliojo „Vabalo“ gamintoja. Šaltiniai teigia, kad „Volkswagen“ teisininkai jau pradėjo nagrinėti naująją kinų šedevrą, norėdami išsiaiškinti, ar jis nepažeidžia kompanijos intelektinės nuosavybės teisių. Primename, kad Vokietijos automobilių milžinė „Volkswagen Beetle“ gamybą sustabdė dar 2019 metais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!