Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/77595/kinu-fantazijai-nera-ribu-parduoda-savaeige-elektrine-karieta/spausdinti/

Kinų fantazijai nėra ribų: parduoda savaeigę elektrinę karietą

Publikuota: 2021-04-07 13:47
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Elektriniai automobiliai pastarosiomis dienomis yra tapę savotišku futurizmo simboliu. Centrinę konsolę pakeitę ekranai, autonominio vairavimo technologijos ir protu sunkiai suvokiamų formų kėbulai yra neatsiejamas ateities prognozių atributas. Tačiau modernios technologijos kartais gali būti panaudotos ir tam, kad naujam gyvenimui būtų prikelti praeities reliktai. Tai puikiai įrodo vienos Kinijos kompanijos sukurta karieta, turinti modernų elektrinį variklį ir galinti judėti be pakinkyto arklio.

Kinų fantazijai nėra ribų: parduoda savaeigę elektrinę karietą

Šio projekto kūrėjai, kaip ir galima tikėtis, iš visų jėgų stengėsi išsaugoti daugiau nei 150 metų skaičiuojantį dizainą ir jo neišdarkyti ekranais, veidrodėliais ar tiesiog moderniomis linijomis. Taigi, čia matome tikrą tų laikų prabangą – auksu papuoštas karietos briaunas, didikų herbų imitacijas ir patogius odinius krėslus keleiviams. Bendrovė siūlo daugybę skirtingų karietų dizainų, kurių viena dalis bando atkartoti tam tikro istorinio laikotarpio prabangą, o kita – atrodo tarsi perkalta iš animacinių filmų.

Išliko netgi siauri ratai su plonytėmis padangomis, užtikrinsiantys, kad net dardėjimas akmeniniu grindiniu būtų toks pat kankinantis ir verčiantis saugoti dantimis.

Vis dėlto, kad kažkas ne taip, išduoda vežiko pasostė, prie kurios įtaisytas auksinis vairas. Ten taip pat rasime pedalus, svirtis ir kitus bent jau XX amžių siekiančius atributus. Tuo metu į XXI amžių nukelia tik galinė dalis – bagažo dėžėje įtaisytas arklį pakeitęs 2000W variklis, galintis karietą priversti „skrieti“ 30 km/h greičiu.

Šiuolaikiniais standartais tikrai nedideli skaičiai, nes tokį greitį išvystyti gali praktiškai bet kuris gatvėmis riedantis elektrinis paspirtukas. Visgi dar kartą užmetus akį į tas plonytes padangas, tampa aišku, jog greičiau važiuoti šiuo daiktu būtų tikra savižudybė – kelionė baigtųsi griovyje prie artimiausio posūkio. Galų gale, juk prabangi karieta sukurta riedėti lėtai ir elegantiškai, tiesa?

Baterijų fronte randame 4,8 kWh švino rūgšties akumuliatorių, kuris taip pat gali sukelti šypseną. Nuvažiuojamas atstumas neskelbiamas, bet žinant, kad karieta sveria apie 400 kilogramų ir negali lėkti pasiutusiai dideliu greičiu, tikėtina, jog vienu įkrovimu bus galima nukakti keliasdešimt kilometrų, priklausomai nuo keleivių svorio.

Visos šios elektrinės karietos parduodamos „Alibaba“ platformoje, o kainos svyruoja nuo vos 1700 iki 5000 eurų. Žinoma, jų pirkti jokiu būdu nepatariame dėl brangaus transportavimo ir įvairių paslėptų mokesčių

Kam skirtas šis produktas? Vargu, ar gamintojas tikisi, jog savo „Golf“ ar „BMW“ pulsite keisti į princesių karietą, judančią vėžlio greičiu. Veikiausiai taikomasi į įvairius muziejus, norinčius savo lankytojams suteikti tų laikų atmosferą perteikiančių pramogų bei išvengti arklių keliamų rūpesčių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!