Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/76908/netiketa-prabangiausiame-mercedes-benz-veikia-huawei-programine-iranga/spausdinti/

Netikėta: prabangiausiame „Mercedes–Benz“ veikia „Huawei“ programinė įranga

Publikuota: 2021-02-23 07:49
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Medijos ir informacinės sistemos automobiliuose jau seniai nebėra prabanga. Šiomis dienomis jas galima užsisakyti net ir pigiausiuose modeliuose, o neretai šis įrenginys jau būna ir bazinėje komplektacijoje. Dauguma sistemų leidžia prijungus išmanųjį telefoną jo programėlėmis ir funkcijomis naudotis automobilio ekrane – tokią galimybę suteikia „Apple CarPlay“ ir „Android Auto“ programinė įranga. Deja, dėl JAV sankcijų nulemto prieigos prie „Google“ paslaugų netekimo naujausi „Huawei“ išmanieji neteko galimybės naudotis „Android Auto“, todėl bendrovė sukūrė savo analogą „HMS for Car“, kuris debiutavo ne šiaip kokiame kiniškame automobilyje, o prabangiausiame „Mercedes“.

Netikėta: prabangiausiame „Mercedes–Benz“ veikia „Huawei“ programinė įranga

„Huawei Consumer Business Group“ generalinis direktorius Richard Yu neseniai pasigyrė, kad „HMS“ paslauga galės naudotis naujausio „Mercedes–Benz“ S klasės modelio vairuotojai ir keleiviai. Kitaip tariant, automobilio savininkai dideliame automobilio OLED ekrane galės naudotis įvairiomis aplikacijomis, skaityti naujienas, klausytis muzikos, žiūrėti filmus ir netgi žaisti žaidimus.

„HMS for Car“ turi nuosavą aplikacijų parduotuvę ir kompanijos balso asistentą. Įdomu tai, kad norint naudotis aplikacijomis jų į automobilio sistemos atmintyje nereikės instaliuoti, kadangi ši paslauga yra paremta debesija – visi skaičiavimai vyksta „Huawei“ serveriuose, o automobilio ekranas naudojamas tik valdymui ir atvaizdavimui. Tikėtina, kad naujojo S klasės modelio savininkui nereikės nieko konfigūruoti – net jei telefonas bus paliktas namie, automobilio medijos sistema leis naudotis visomis jame esančiomis programėlėmis ir turiniu. Tiesa, viso to kaina – lygiai kaip mūsų išmanieji, transporto priemonė turės nuolat būti prijungta prie mobiliojo interneto tinklo.

Nors „Huawei“ patvirtino, kad „HMS for Car“ bus diegiamas Kinijoje parduodamuose S klasės „Mercedes–Benz“, kol kas neaišku, ar šia paslauga galės naudotis šio modelio savininkai Vakaruose. Kodėl bendrovė nusprendė pradėti nuo tokios prabangios ir nedidelei visuomenės daliai prieinamos transporto priemonės? Technologijų gigantė tėvynėje laikoma pačiu prestižiškiausiu technologijų prekės ženklu, kuriam prilygti gali nebent „Apple“, todėl tikėtina, kad taip stengiamasi šį įspūdį išlaikyti,

Vis dėlto „Huawei“ žada, kad šiuo automobiliu neapsiribos ir jau dirba su keletu kitų automobilių gamintojų, siekdama integruoti „HMS for Car“ ir į jų produktus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!