Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/76852/patvirtintas-naujasis-tesla-roadster-patentas-net-valytuvai-bus-neiprasti/spausdinti/

Patvirtintas naujasis „Tesla Roadster“ patentas: net valytuvai bus neįprasti

Publikuota: 2021-02-19 19:28
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Elonas Muskas neseniai teigė norintis, kad „Tesla Roadster“ būtų aprūpintas raketomis ir galėtų pakilti nuo žemės. Na, o dabar prie norų sąrašo pridedamas ir netradicinis priekinio stiklo valymas.

Gamintojo nuotr.
Gamintojo nuotr.

„Tesla“ yra įmonė, norinti padaryti tiek daug dalykų, kurių nesiūlo tradicinė automobilių pramonė. Viena iš sričių, kurioje gamintojas turi idėjų, yra kai kurių būsimų modelių priekinio stiklo valymas.

Prisiminkime, kad „Tesla“ pasiūlė (ir pateikė patentą) sistemos, kuri, remdamasi lazerio spinduliais, išvalo „Cybertruck“ pikapo priekinį stiklą nuo vandens ir šiukšlių. Sukėlusi triukšmą su šia idėja, „Tesla“ vėl audrina visuomenę dar vienu unikaliu būdu norėdama išvalyti būsimo „Tesla Roadster“ modelio priekinį stiklą.

Šis patentas (kurį JAV patentų biuras jau patvirtino sausio 12 d.) nepateikia nieko panašaus, kaip lazeriai, tačiau idėja vis tiek atrodo gana šauniai, nepaisant to, jog yra šiek tiek komplikuota ir sunkiai suvokiama:

Gamintojo nuotr.

Atskleista elektromagnetinių valytuvų sistema gali apimti linijinę pavarą, kurioje yra kreipiamasis bėgis ir elektromagnetinis judantis blokas. Kreipiančiame bėgyje gali būti daugybė nuolatinių magnetų strypų, kurie išdėstyti horizontaliai išilgai transporto priemonės priekinio stiklo kreivės. Elektromagnetinis judantis blokas gali veikti kaip elektromagnetinis traukinys ir apimti daugybę perforacijų ir elektromagnetinę ritę, kuri supa daugybę perforacijų elektromagnetiniame judančiame bloke.

Iš esmės tai reiškia, kad valytuvas bus prijungtas prie elektromagnetinės linijinės pavaros ir jis galės nuvalyti beveik šimtą procentų stiklo paviršiaus. Teoriškai tai turėtų suteikti žymiai geresnę dangą nei įprasti valytuvai ir leisti automobiliui visiškai (po galiniu gaubto kraštu) paslėpti (vieno) valytuvo mentę.

Dar nėra žinoma, ar ši naujoviška priekinio stiklo valymo sistema pateks į galutinę „Tesla Roadster“ serijos versiją, kuri turėtų debiutuoti maždaug 2022 m. vasarą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!