Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/76756/rusija-kuria-naujos-kartos-futuristini-kovini-kostiuma/spausdinti/

Rusija kuria naujos kartos futuristinį kovinį kostiumą

Publikuota: 2021-02-14 19:11
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Rusijos gynybos pramonės bazė meta savo išteklius į dar vieną naujos kartos super-kostiumą, skirtą Rusijos kariams.

Valstybės valdoma gynybos milžinė „Rostec“ neseniai paskelbė, kad korporacija pradėjo kurti savo „Sotnik“ arba „Centurion“ kovinio šarvo ketvirtąją kartą.

Dabartiniame trečiosios kartos „Sotnik“ kostiume šiuo metu yra „visiškai naujos asmeninės apsaugos priemonės ir amunicija, siūlanti lengvą šarvų apsaugą ir kelis kartus padidinanti kario ginkluotę“.

Trečios kartos „Sotnik" kovinis kostiumas  ©„Rostec“
Trečios kartos „Sotnik" kovinis kostiumas ©„Rostec“

Trečiosios kartos „Rostec“ kostiumas gali atlaikyti 7,62 mm kalibro kulkas ir yra aprūpintas naktiniu matymu, vandens filtru, vidine ryšio sistema ir kitais aukštųjų technologijų įrankiais.

„Naujos kartos kostiumą sudarys iš esmės nauja technologijų grupė, įskaitant naujausius Rusijos gynybos pramonės pasiekimus, tarp kurių yra robotizuota įranga ir integruotas informacijos mainų sistemas. Šiandien mes pradėjome pirmąjį kūrimo etapą – taktinių ir techninių reikalavimų apibrėžimą“, – teigia „Rostec“ atstovas Bekkhanas Ozdojevas.

Nors oficialiame „Rostec“ pranešime nebuvo atkskleistos naujos sistemos specifikacijos, Ozdojevas anksčiau buvo pareiškęs, kad ketvirtosios kartos „Sotnik“ šarvai susidės iš lengvo polietileno pluošto ir šarvų apkalos, sukurtos taip, kad atlaikytų tiesioginį smūgį iš .50 kalibro „M2 Browning“. „Pavarų mechanizmas nevaržys judėjimo ir leis jums paimti papildomą svorį, reikalingą specialioms misijoms atlikti“, – sakė Ozdojevas.

Nors futuristinio mūšio kostiumo, galinčio atlaikyti .50 kalibro šovinius, perspektyva atrodo kažkas iš mokslinės fantastikos, Rusijos kariuomenė tai laiko „visiškai rimtu“ dalyku, sako Karinių jūrų pajėgų analizės centro tyrimų analitikas Samuelis Bendettas, susitelkęs į Rusijos karinius įvykius.

Iš tiesų, dabartinė „Rostec“ šiuo metu kuriama trečiosios kartos „Sotnik“ įranga yra skirta pakeisti aukštųjų technologijų „Ratnik“ arba „Warrior“ kovinius kostiumus, kurie buvo kuriami daugiau nei dešimtmetį.

„Ratnik“ kostiumą, kurį sudaro 10 posistemių ir 59 atskiri komponentai, sudaro modernizuoti šarvai, skirti atlaikyti 7,62 mm kulkas, šalmas su specialiu akių monitoriumi, aprūpintu terminiu naktinio matymo monokliu ir žibintuvėliu, bei integruotos ryšio sistemos. Jame taip pat yra autonominis šildytuvas, kuprinė, individualus vandens filtras, dujokaukė ir medicinos rinkinys.

Pasak korporacijos, per pastaruosius aštuonerius metus Rusijos gynybos ministerijai jau buvo pristatyta daugiau nei 300 000 įvairių kovinių „Ratnik“ kostiumų.

Kol „Rostec“ pristatys naujos kartos „Sotnik“ sistemą, dar reikės palaukti. Tačiau aišku yra tai, kad Rusijos kariuomenė, atrodo, stipriai lenkia JAV būsimų pėstininkų kovos sistemų kūrime.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!