Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/76508/naujas-tesla-model-s-tures-pramogu-sistema-su-navi-23-grafikos-procesoriumi/spausdinti/

Naujas „Tesla Model S“ turės pramogų sistemą su „Navi 23“ grafikos procesoriumi

Publikuota: 2021-02-02 07:19
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Pranešta, kad „Tesla Model S“ atnaujintas modelis turės visiškai nauja pramogų sistemą su 10 TFLOPs galia. Tai leis ekranuose ne tik žiūrėti video, bet ir žaisti žaidimus, tokius kaip „Witcher 3“. „Model S“ atnaujinimai, žinoma, palietė ne tik pramogų sistemą. „Model S“ turės naują galios agregatą ir dar daug kitų atnaujinimų.

Naujas „Tesla Model S“ turės pramogų sistemą su „Navi 23“ grafikos procesoriumi

Labai greitai po naujos „Model S“ pramogų sistemos atskleidimo pasirodė ir diagrama su šios sistemos širdimi – „Navi 23“ grafikos procesoriumi. „Navi 23“ yra dar neišleistas AMD grafikos procesorius ir turės 32 vykdomuosius vienetus. Tai yra 2048 stream procesoriai. Atminties valdiklis bus 128 bit, o atminties kiekis „Tesla Model S“ sistemoje bus 8 GB. Atmintis bus GDDR6 tipo ir suteiks 224 BG/s duomenų pralaidumą. Norint su „Navi 23“ pasiekti 10 TFLOPs skaičiuojamąją galią grafikos procesorius turės veikti 2,44 GHz dažniu, kas su RDNA 2 architektūra yra lengvai įgyvendinama.

Naujas „Tesla Model S“ turės pramogų sistemą su „Navi 23“ grafikos procesoriumi

Beje, ši „Tesla Model S“ pramogų sistemą turės panašią grafikos skaičiuojamąją galią kaip ir „PlayStation 5“. Tiesa, kol kas nėra aišku koks bus šios „Model S“ pramogų sistemos procesorius, bet tai irgi turėtų būti AMD gaminys.

JAV „Tesla Model S“ jau galima užsisakyti iš anksto už 80 000 USD sumą. Automobiliai realiai bus išleidžiami kovo mėnesį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!