Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/76416/sukure-apyranke-kuri-pranesa-jusu-bosui-kad-esate-nepatenkinti/spausdinti/

Sukūrė apyrankę, kuri praneša jūsų bosui, kad esate nepatenkinti

Publikuota: 2021-01-26 13:39
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: LRT.lt

Iš pažiūros tokia silikono apyrankė labai panaši į tą, kuri seka jūsų širdies ritmą, kai sportuojate, rašo BBC. Tačiau „Moodbeam“ vadinama technologija nėra skirta stebėti jūsų fizinę sveikatą – ji leidžia darbdaviui sekti jūsų emocinę būseną.

„Moodbeam“ apyrankė / „Youtube“ stopkadras

Su mobiliojo telefono programėle ir žiniatinklio sąsaja susietas įrenginys turi du mygtukus – geltoną ir mėlyną. Geltoną spaudžiate tada, kai jaučiatės laimingi, o mėlyną – kai liūdite.

Apyrankė skirta iš namų dirbančių darbuotojų savijautą stebėti norinčioms įmonėms su mintimi, kad darbuotojai ją dėvės (nors gali ir atsisakyti) ir visą savaitę darbo metu, priklausomai nuo nuotaikos, spaus atitinkamą mygtuką.

O tada vadovai galės internete peržiūrėti lentelę ir išsiaiškinti, kaip darbuotojai jaučiasi ir kaip jiems sekasi. Šiuo metu vadovai negali fiziškai patikrinti, kaip einasi jų komandoms, tad „Moodbeam“ tikisi užpildyti šią spragą.

„Įmonės stengiasi palaikyti ryšį su namuose dirbančiu personalu. Mes siūlome būdą paklausti 500 darbuotojų, ar jiems viskas gerai, nepakėlus telefono ragelio“, – sako viena iš „Moodbeam“ įkūrėjų Christina Colmer McHugh.

Šią idėją moteris sugalvojo pamačiusi, kad jos dukrai sunkiai sekasi mokykloje. Ji norėjo, kad vaikas galėtų jai pranešti, kaip jaučiasi. Apyrankė rinkoje pasirodė 2016 m.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!