Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/76382/didziausias-kinijos-automobiliu-gamintojas-pristate-nauja-elektromobili/spausdinti/

Didžiausias Kinijos automobilių gamintojas pristatė naują elektromobilį

Publikuota: 2021-01-24 17:12
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Didžiausias Kinijos automobilių gamintojas „SAIC Motor“ kartu su Šanchajaus „Pudong New Area“ ir „Alibaba Group“ 2020 m. lapkričio mėn. įsteigė naują, aukščiausios klasės BEV (angl. battery electric vehicle) automobilių kompaniją „Zhiji Motor“, kuri kątik pristatė savo pirmąjį modelį su „IM“ prekės ženklu.

Gamintojo nuotr.

Tai visiškai elektrinis sedanas su 93 kWh baterija (standartinė) arba 115 kWh (pasirinktinai), kurį bus galima užsisakyti 2021 m. balandžio mėn. 2022 m. „Zhiji Motor“ ketina pristatyti ir visureigį.

„Zhiji Motor“ gavo daugiau nei 10 milijardų juanių (1,52 mlrd. JAV dolerių) pradinį finansavimą. Bendrovė sujungs „SAIC“ gamybinę patirtį, „Pudong“ išteklius ir „Alibaba“ technologines galimybes dirbtinio intelekto ir didžiųjų duomenų (angl. Big data) srityje.

Gamintojo nuotr.

Automobiliai atrodo tikrai įdomūs, nors tikriausiai ne visiems patiks įmantrūs žibintai. Bet kokiu atveju spėjame, kad tai bus vienas iš tiesioginių neseniai paskelbto „NIO ET7“ konkurentų.

„IM“ automobiliai bus aprūpinti didelėmis CATL baterijomis (iki maždaug 300 Wh/kg, 0 % degradacija iki 200 000 km) ir „NVIDIA Drive tech“ autonominiam vairavimui skirtu techniniu sprendimu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!