Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/76267/britu-armija-gavo-dar-neregetu-parametru-nanodronus/spausdinti/

Britų armija gavo dar neregėtų parametrų nanodronus

Publikuota: 2021-01-18 11:16
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Padaryti droną mažu nėra taip jau sunku. Šių pilna laisvalaikio ir žaislų parduotuvių lentynose. Sunkiausia, kad dronai būtų pakankamai išmanūs, kad galėtų atlikti savo misiją, pakankamai ištvermingi ir tvirti, kad galėtų atsilaikyti prieš sunkias lauko sąlygas ir blogą orą.

Gamintojo nuotr.
Gamintojo nuotr.

Dronų kūrimo kompanija „UAVTEK“ bendradarbiaudama su „BAE Systems“, pristatė 30 nanodronų, pavadintų „Vabalas“ („Bug“), prototipų Jungtinės Karalystės armijai lauko įvertinimams. 196 g sveriantis „Vabalas“ sukurtas veikti iki 80 kilometrų per valandą greičiu.

„Vabalo“ įveikiamas atstumas siekia iki 2 km, o baterija veikia 40 minučių. Jis gali atlaikyti iki 64 km/val. vėjo greitį, o tai, pasak gamintojo, yra vienintelis toks nanodronas, kuris išlaiko tokias nepalankias orų sąlygas.

„Net nepalankiausiu oru nanodronas gali pateikti gyvybiškai svarbią taktinę informaciją apie tai, kas yra už kampo ar už kalvos, ir savarankiškai dirbti, kad kariai galėtų vizualiai atnaujinti savo matymo lauką. Su kitais mūsų informaciniais produktais šis vaizdo sklaidos dronas galėtų būti bendrai naudojamas keliose srityse, o sausumos, jūrų ir oro pajėgų vadai galėtų padidinti savo situacijos supratimą ir informuoti apie savo sprendimus“, – teigia „BAE Systems“ taikomosios žvalgybos verslo pagrindinis technologas Jamesas Gerardas.

Kitas žingsnis bus patobulinti nanodroną pridedant jutiklius ir integruojant jį su kitais kariniais įrenginiais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!