Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/76262/samsung-aplenke-apple-pirmieji-pristate-daiktu-sekikli/spausdinti/

„Samsung“ aplenkė „Apple“: pirmieji pristatė daiktų sekiklį

Publikuota: 2021-01-18 09:39
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Justas Stasiulaitis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kartu su naujais flagmanais „Samsung“ pristatė savo „Galaxy SmartTags“ – daiktų sekimo įrenginį, kuris savo dizainu ir funkcionalumu atrodo panašūs į „Apple“ gandais apipintą „AirTag“ įrenginį, kuris dar nėra pristatytas.

„Samsung“ aplenkė „Apple“: pirmieji pristatė daiktų sekiklį

Dizaino požiūriu „Galaxy SmartTags“ yra lenktų kraštų kvadratinės formos su viršuje esančia maža išpjova, suprojektuotas taip, kad tilptų raktų žiedas ar dirželis ir būtų lengviau pritvirtinanti jį prie įvairių daiktų. Kalbama, kad „Apple AirTags“ bus apvalios formos, tačiau mes dar tiksliai nežinome, kaip šis įrenginys atrodys.

„Galaxy SmartTags“ veikia naudojant „Bluetooth“ technologiją ir gali prisijungti prie išmaniojo telefono, kad perduotu informaciją apie daikto buvimo vietą. „Samsung“ nenaudoja pažangesnės „Ultra Wideband“ technologijos, leidžiančios perduoti tikslesnę padėties informaciją. Nėra visiškai aišku, kodėl „Samsung“ neįdiegė „UWB“ technologijos į „SmartTags“, nors ji yra integruota į naujesnius „Samsung“ išmaniuosius telefonus, tačiau „Samsung“ planuoja vėliau šiais metais sukurti versiją su šia technologiją ir ji vadinsis „SmartTag +“.

„SmartTags“ turi keičiamą „CR2032“ bateriją, o informacija apie tai, ką pamatysime iš „Apple“, yra nevienoda. „AirTags“ gali taip pat turėti keičiamą bateriją, tačiau kai kurie gandai teigia, kad ji bus įkraunama. „Samsung“ sakė „The Verge“, kad „SmartTag“ veiks tik su „Samsung Galaxy“ įrenginiais ir nėra suderinami su kitais „Android“ telefonais ar „iPhone“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!