Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/76247/nhtsa-patikrino-tesla-model-y-sauguma-ir-bandymu-rezultatai-nustebins/spausdinti/

NHTSA patikrino „Tesla Model Y“ saugumą ir bandymų rezultatai nustebins

Publikuota: 2021-01-16 10:18
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

JAV nacionalinė greitkelių eismo saugumo administracija (NHTSA) patikrino „Tesla Model Y“ saugumą. Ir šių bandymų rezultatai maloniai stebina.

„Tesla“ automobiliai gauna aukščiausius balus už saugumą ir „Model Y“ nėra išimtis. Iš tikrųjų, elektromobiliai apskritai gali būti žymiai saugesni už automobilius su vidaus degimo varikliais.

Stopkadras.
Stopkadras.

Jie yra sunkūs, tačiau jų svorio centras yra labai žemai, todėl elektromobiliai yra labai stabilūs. Kadangi priekyje nėra variklio, čia yra labai daug vietos smūgius sugeriančioms konstrukcijoms ir joks didelis ir sunkus daiktas avarijos metu nesibeldžia į pertvarą tarp salono ir variklio skyriaus.

Galiausiai, baterijos yra šiokia-tokia silpnoji elektromobilių vieta, todėl gamintojai jas talpina į labai standžias konstrukcijas, kurios taip pat padeda ir avarijų metu.

Tačiau „Tesla“ elektromobiliai yra labai saugūs ir dėl to, kad kompanija saugumui skiria labai didelį dėmesį. Todėl nieko keisto, kad ir „Model Y“ NHTSA bandymuose pasirodė puikiai. Automobilis gavo penkias žvaigždutes visose kategorijose – susidūrimo priekiu, smūgio į šoną ir apsivertimo atveju keleiviai turėtų būti apsaugoti.

Bet paminėtina ne tik tai. NHTSA įvertino ir „Model Y“ saugumo technologijas – ši elektromobilis turi autonominę avarinio stabdymo sistemą, laikosi juostos vidurio, perspėja apie avarines situacijas. Kitaip tariant, protingas „Model Y“ pasistengs išvengti avarijos, o jei tai nepavyks – apsaugos vairuotoją ir keleivius.

Tačiau NHTSA savo ataskaitoje paminėjo ir tai, kad „Model Y“ gamintojo buvo atšauktas jau du kartus. Rugsėjį „Tesla“ turėjo tvarkyti „Model Y“ elektros sistemą (nedegė priekabos žibintai, sutvarkyta be apsilankymo aptarnavimo centruose), lapkritį „Tesla“ turėjo pasirūpinti važiuoklės problemomis. Galiausiai, NHTSA paminėjo ir keletą pirkėjų nusiskundimų, susijusių su kokybe.

„Tesla Model Y“ yra saugus automobilis. Tiesą sakant, nors tokie palyginimai nėra labai prasmingi, tai tikriausiai yra saugiausias elektromobilis savo klasėje. Ir tai nuteikia optimistiškai – elektrinė ateitis yra ne tik švaresnė, bet ir saugesnė.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!