Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/76246/sis-prietaisas-turetu-net-80-sumazinti-plauku-plovimui-reikalingas-vandens-sanaudas-kaip/spausdinti/

Šis prietaisas turėtų net 80 % sumažinti plaukų plovimui reikalingas vandens sąnaudas – kaip?

Publikuota: 2021-01-17 08:14
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Mes sunaudojame labai daug gėlo vandens ir tai nėra gerai. Tiesą sakant, jūs net nežinote, kiek vandens iššvaistote. Didelė dalis vandens jūsų duše keliauja tiesiai į kanalizaciją net nepalietusi jūsų kūno. Tačiau šiemet virtualiai vykstančioje parodoje CES 2021 „L’Oréal“ pristato inovatyvią plaukų plovimo sistemą, kuri net 80 % sumažins šiai procedūrai reikalingą vandens kiekį.

„L’Oréal Water Saver“ © L’Oréal nuotrauka
„L’Oréal Water Saver“ © L’Oréal nuotrauka

Kaip galite įsivaizduoti, plaunant plaukus didelė vandens dalis taip niekada ir nepaliečia žmogaus. Ji yra iššvaistoma. Ir tai nėra gerai, nes už to vandens šildymą kažkas turi sumokėti, tam panaudojama energija turi būti pagaminta, o pats vanduo irgi yra brangus resursas. Bet kaip pagerinti paprastą vandens pylimą ant žmogaus plaukų?

Plaukų priežiūros priemonių gamintojas „L’Oréal“ kartu su Šveicarijos kompanija „Gjosa“ sukūrė naują plaukų plovimo sistemą „L’Oréal Water Saver“, kuri per minutę panaudoja tik du litrus vandens, o plauna lygiai taip pat gerai, kaip ir įprasti senamadiški plautuvai. Tik kaip?

„L’Oréal Water Saver“ vandenį dalina į daugybę mažų lašelių, kurie lekia labai dideliu greičiu, todėl iš karto geriau padengia plaukus. Be to, ši sistema iš karto įterpia šampūną. Taigi, sutrumpinamas plaukų plovimo laikas. Įprastai plaukus reikia sudrėkinti, tada įmasažuojamas šampūnas, o tada plaukai skalaujami - „L’Oréal Water Saver“ sistema leidžia šį darbą atlikti per du žingsnius. Ši sistema turi ir ekraną, kuris leidžia sekti pagrindinius duomenis ir keisti nustatymus.

Kaip jau supratote, „L’Oréal Water Saver“ nėra skirta naudojimui namuose. Tai - profesionali kirpyklų įranga, leidžianti tausoti vandenį ir energiją. Be to, „L’Oréal“ teigia, kad ir klientams patiks nauja patirtis.

Žinoma, „L’Oréal Water Saver“ nebus pigus daiktas - kirpyklos to ir nesitiki. Tačiau yra ir dar viena šio produkto pusė - šampūnas. „Gjosa“ sukūrė prietaisą, o „L’Oréal“ - specialų šampūną, kuriam reikia mažiau vandens. Taigi, „L’Oréal“ parduoda plaukų plovimo sistemas ir gauna klientus, kurie ilgai turės pirkti būtent šios kompanijos šampūną. Toks verslo modelis nėra naujas - kapsuliniai kavos aparatai veikia labai panašiai. Kita vertus, tikriausiai netrukus rinkoje pasirodys ir kitų kompanijų produktų, kurie tiktų „L’Oréal Water Saver“ sistemai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!