Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/76174/turite-vyresniu-tevu-ar-seneliu-belgu-sukurtas-sviestuvas-gali-isgelbeti-jiems-gyvybe/spausdinti/

Turite vyresnių tėvų ar senelių? Belgų sukurtas šviestuvas gali išgelbėti jiems gyvybę

Publikuota: 2021-01-13 13:43
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kiekvienų metų sausis yra ypatingas technologijų gerbėjams ir entuziastams. Įprastai Las Vegase vyksta bene didžiausia technologijų paroda – CES (ang. Consumer Electronics Show), tačiau šiemet šis renginys perkeltas į skaitmeninę erdvę. Nepaisant to, jog formatas kiek neįprastas, tačiau įdomių naujienų tikrai netrūksta.

Turite vyresnių tėvų ar senelių? Belgų sukurtas šviestuvas gali išgelbėti jiems gyvybę
Turite vyresnių tėvų ar senelių? Belgų sukurtas šviestuvas gali išgelbėti jiems gyvybę

Belgijos startuolis „Nobi“, jau pirmąją parodos dieną, pademonstravo savo naujausią produktą, kuris prekyboje turėtų pasirodyti dar šių metų pabaigoje. Gamintojas pristatė išmaniąją lempą, kuri gali būti puikus įrankis besirūpinantiems senoliais. Dirbtiniu intelektu aprūpintas produktas padės pasirūpinti vyresnio amžiaus asmenimis, kurie nori gyventi nepriklausomi nuo kitų.

Tyrimai rodo, jog vienas iš trijų asmenų, vyresnių nei 65 metai, per metus bent kartą patiria griuvimą. Negana to, net 66 proc. senolių tai sukelia rimtus sužalojimus, o kai kuriems netgi pasibaigia mirtimi. Siekiant spręsti šią problemą ir buvo sukurtas naujasis „Nobi“ produktas. Pasitelkdama dirbtinį intelektą, išmanusis šviestuvas geba aptikti, kuomet asmuo nukrinta ir tuo pačiu metu pasirūpina, jog jam būtų suteikta reikiama pagalba.

„Mūsų misija yra pasirūpinti senoliais, kurie namuose leidžia laiką vieni, tol kol tai yra įmanoma padaryti be papildomos priežiūros. Tai yra noras daugelio asmenų, kurie yra vyresni nei 65. Būtent dėl šios priežasties mes sukūrėme „Nobi“ šviestuvą, kuris puikiai derės prie kiekvieno interjero. Produktas stebi vyresnius amžius ir pateikia reikiamą informaciją šeimos nariams ar tiems, kurie rūpinasi senoliu“, – teigia vienas kompanijos įkūrėjų Roelandas Pelgrims.

Kaip jau minėjome, išmanioji „Nobi“ lempa stebi veiklą namuose, o užfiksavus kritimą – teiraujasi ar viskas gerai. Bendrovės išplatintame pranešime spaudai teigiama, jog esant pavojui – apie tai yra informuojami šeimos nariai. Įdomu ir tai, kad „Nobi“ produktas, esant būtinybei, gali ir pats iškviesti greitąją pagalbą bei atrakinti namų duris. Tačiau tai tikrai ne vienintelės savybės, kuriomis pasižymi Belgijos startuolio sukurtas įrenginys.

„Nobi“ taip pat geba užfiksuoti jeigu namuose kyla gaisras arba kažkas bando įsilaužti. Negana to, įrenginys gali ir fiksuoti nuotraukas bei jomis pasidalinti su šeimos nariais ar kitais asmenimis, kurie rūpinasi senoliais. Dar viena savybė – gebėjimas stebėti patalpoje esančio oro kokybę. Kaip jau minėjome, šis produktas turėtų būti prieinamas jau šių metų pabaigoje. Tiesa, tai tikrai nebus pigus įrenginys.

Pranešama, kad vidutinio dydžio butuose, „Nobi“ sprendimas gali būti įdiegtas už 2490 eurų. Už šią kainą šviestuvai turėtų būti sumontuoti visuose kambariuose. Tiesa, toks funkcionalumas reikalauja ir papildomos 19 eurų vertės prenumeratos. Gamintojas ketina pasiūlyti ir nuomos galimybę, o tokiu atveju Jums ši paslauga kainuotų maždaug 119 eurų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!