Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/76157/devite-xiaomi-mi-band-5-apyranke-gali-netiketai-uzsiliepsnoti/spausdinti/

Dėvite „Xiaomi Mi Band 5“? Apyrankė gali netikėtai užsiliepsnoti

Publikuota: 2021-01-12 07:02
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Xiaomi“ produktai nėra žinomi kaip tie, kurie būtų linkę sprogti ar užsidegti. Taip, kartas nuo karto pasitaiko atvejų, kai užsiliepsnoja koks nors dukterinės bendrovės telefonas, tačiau dažniausiai dėl to būna kaltas pats vartotojas. Visgi internetinėje erdvėje nuskambėjo netradicinis atvejis – liepsnose paskendo „Xiaomi Mi Band 5“ išmanioji apyrankė, Vakarų rinkoje žinoma kaip „Mi Smart Band 5“.

Dėvite „Xiaomi Mi Band 5“? Apyrankė gali netikėtai užsiliepsnoti

„Reddit“ platformoje prietaiso savininkė Michele Costa pasidalino nuotrauka, kurioje matoma apdegusi „Mi Band 5“. Auka pasakoja, jog apyrankė sprogo netikėtai, jai kraunantis ant stalo. Moteris užsiliepsnojusį prietaisą akimirksniu numetė ant žemės ir pradėjo trypti, siekdami užgesinti ugnį – būtent dėl to paveikslėlyje ir matomos korpuso deformacijos

Įdomu tai, jog Costa teigia, jog įrenginio įkrovimui naudojo originalų USB laidą ir įprastą „Xiaomi“ 5V/1A blokelį. Kitaip tariant, šiuo atveju galime atmesti versiją, kad dėl nelaimės kaltas netinkamas įkroviklis. Tiesa, kol kas neaišku, kas tiksliai galėjo sukelti šio populiaraus riešo aksesuaro gaisrą, tačiau neabejojama, jog tai lėmė gamybos brokas. Michele Costa nesiruošia nelaimės palikti nežinioje ir jau išsiuntė apdegusią „Mi Band 5“ „Amazon“, iš kurio ir buvo pirkta apyrankė. Prekybininkas turėtų perduoti informaciją gamintojui ir išsiaiškinti sprogimo priežastį.

Kaip ten bebūtų, belieka pasidžiaugti, kad šis nelaimingas įvykis apsiėjo be aukų, sveikatos sutrikdymo ir rimtesnės žalos turtui. Belieka tikėtis, jog nelaimės detalės bus atskleistos kaip įmanoma anksčiau ir apie tai bus informuoti kiti „Mi Band 5 savininkai, jei išaiškėjęs gamybos defektas palies didesnę prietaisų grupę. Na, o kol kas visiems „Xiaomi“ apyrankių naudotojams patariame jų nekrauti naktį ir tai atlikti tik jums gerai matomose vietose – nelaimės atveju galėsite laiku pastebėti gaisrą ir imtis priemonių jį užgesinti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!