Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/76131/kodel-savaime-duzta-tesla-automobiliu-stiklai/spausdinti/

Kodėl savaime dūžta „Tesla“ automobilių stiklai?

Publikuota: 2021-01-11 09:23
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Įsivaizduokite – ateinate prie savo „Tesla“ automobilio ir pastebite ant žemės pabirusias šukes. Žinoma, iš karto pagalvotumėte apie blogiausią – kažkas išdaužė stiklą ir pavogė jūsų neatsargiai automobilyje paliktus vertingus daiktus. Tačiau tai ne visada yra tiesa. Kai kurie „Tesla“ automobiliai yra tokie autonomiški, kad savo stiklus išdaužia patys.

Kodėl savaime dūžta „Tesla“ automobilių stiklai?
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

„Tesla Cybertruck“ pristatymo metu buvo bandoma pademonstruoti nedūžtančius pikapo langus. Ir jie sudužo. Tai buvo juokingas įvykis, nors daugelis suprato, kad nedūžtantys stiklai gali būti sukurti. Vėliau paaiškėjo, kad stiklai sudužo dėl prototipo surinkimo problemų, kurias išspręsti prieš „Cybertruck“ gamybą bus labai lengva.

„Cybertruck“ dar nėra gaminamas, bet apie „Tesla“ langų tvirtumą vis tiek kalbama. Ne vieno „Tesla Model 3“ ir „Model Y“ pirkėjas praneša, kad jų automobilių stiklai tiesiog sudužo. Jų niekas netrankė – galinių durelių langai tiesiog subyra į šukes patys. Apie šią problemą pradėta kalbėti dar praeitų metų kovą – tuomet pasirodė pranešimai apie byrančius „Model 3“ stiklus. Spalį tą pačią problemą viešai demonstravo ir „Model Y“. Po to buvo manoma, kad problema greičiausiai buvo pričiupta ir panaikinta, tačiau šiais metais taip nukentėjo dar mažiausiai vienas automobilis.

Inderpal Kaur savo „Model 3“ gavo sausio 1 dieną – tai puikus būdas pradėti metus. Tačiau netrukus naujas automobilis pateikė nemalonią staigmeną – galinių durelių stiklas ėmė ir subyrėjo į šukes. Aišku, kaip ir ankstesniais atvejais, „Tesla“ nemokamai pakeis stiklą. Bet kas vyksta?

„Tesla“ Kaur pateikė įdomų paaiškinimą – langai byra dėl gamybos defektų ir aukšto oro slėgio salone. Greičiausiai kažkur stiklo briaunoje buvo įskilimas, kuris ir pagerino salono ventiliaciją. Tiesa, žurnalistai internete spėlioja, kad tai gali būti susiję su visame pasaulyje garsiais ne itin tiesiais tarpais tarp skirtingų kėbulo detalių. Bet kuriuo atveju, tai yra gamybos problema, kurią „Tesla“ turės išspręsti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!