Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/76126/tesla-model-3-ir-model-y-vairuotojai-priversti-salti/spausdinti/

„Tesla Model 3“ ir „Model Y“ vairuotojai priversti šalti

Publikuota: 2021-01-08 21:22
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Naujų 2021 m. „Tesla Model 3“ ir „Model Y“ automobilių savininkai praneša apie rimtas problemas, susijusias su šildymo sistema. Šaltinių teigimu, tai gana plačiai paplitusi problema.

© „Now You Know“ | „YouYube“ stopkadras
© „Now You Know“ | „YouYube“ stopkadras

„Tesla“ ir šaltis

„Tesla“ dažnai kaltinama esanti „Kalifornijos kompanija“, kuri neprojektuoja automobilių šaltam klimatui. Tiesa yra ta, kad „Tesla“ elektromobiliai labai gerai veikia šaltyje. Elektrinės jėgos pavaros suteikia daug sukimo momento ir įgalina galingą visų varomųjų ratų pavarą per dvigubą variklį, kuris gali būti labai naudingas žiemos sąlygomis. Tačiau „Tesla“ susidūrė su kai kuriais klausimais, susijusiais su kasdieniu naudojimu esant dideliems šalčiams.

Per pirmąją „Model 3“ žiemą užfiksuoti keli reikšmingi langų, rankenos ir įkrovimo prievado trūkumai. „Tesla“ sprendė šias problemas, tačiau dabar atsirado nauja – „Tesla“ šildymo sistemos klausimas naujuose „Model 3“ ir „Model Y“ elektromobiliuose.

Keletas „Tesla“ savininkų praneša, kad esant šalčiams jų transporto priemonėse šildymas tiesiog nustojo veikti.

Nathalie Desrosiers visiškai naują „Model 3“ turėjo tik savaitę, kol klimato kontrolės sistema nustojo stumdyti karštą orą, o tai švelniai tariant, Kvebeke (Kanada) yra mažiau nei idealu.

Ji pasakoja, kad „Tesla“ paėmė jos automobilį į servisą, paskolino kitą automobilį ir nepaaiškino problemos, tačiau bendrovė teigia, kad klientė greičiausiai nesusigrąžins savo automobilio iki sausio 11 dienos.

Taip yra todėl, kad problema yra gana plačiai paplitusi, o „Tesla“ aptarnavimo centrai Kvebeke yra užimti dirbdami su daugeliu transporto priemonių, turinčių tą pačią problemą.

Be to, „Tesla“ forumus ir „Facebook“ grupes šiauriniuose regionuose, pavyzdžiui, Kvebeke, kur „Tesla“ transporto priemonės yra populiarios, šiuo metu užplūdo nauji „Tesla Model 3“ savininkai, turintys tą pačią problemą dėl savo šildymo sistemos.

Ar tai gali būti naujas „Tesla“ šilumos siurblys?

Šiuo metu problemos šaltinis nėra aiškus, tačiau panašu, kad tai turi įtakos tik „Model Y“ ir visiškai naujiems „Model 3“ elektromobiliams, kurie abu turi naują „Tesla“ šilumos siurblių sistemą.

2020 m. kovo mėn. „Tesla“ išleido „Model Y“ ir tai buvo pirmoji transporto priemonė, turinti naują „Octovalve“ ir šilumos siurblio sistemą, kuri pasirodė esanti efektyvesnė už varžinį šildymą.

Pirmieji pristatymai vyksta tik Kalifornijoje, todėl elektrinis visureigis išgyvena pirmą tikrą žiemą, o naujas 2021 metų „Model 3“, kuris taip pat turi tą pačią šilumos siurblio sistemą kaip ir „Model Y“, dar tik pradedamas pardavinėti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!