Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/7557/amd-m690-radeon-x1200-ir-hdmi-nesiojamiems-kompiuteriams/spausdinti/

AMD M690: „Radeon X1200“ ir HDMI nešiojamiems kompiuteriams

Publikuota: 2007-04-04 08:10
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: HDTVLietuva.com

Neseniai oficialiai buvo pristatytas AMD M690 lustų rinkinys, skirtas nešiojamiems kompiuteriams. Nauja lustų sistema su integruotu grafikos branduoliu bus taikoma šiuolaikinėms kompiuterinėms platformoms kuriant ekonominės klasės nešiojamus kompiuterius „AMD Turion 64 X2“ procesoriaus bazėje.

Norėdami padidinti autonominio darbo laiką, gamintojai integravo inovacinę technologiją „Display Cache“. Ji tam tikrose situacijose centriniam procesoriui leidžia dirbti ekonominiame režime be kreipimosi į sisteminę atmintį. Kaip pažymima pranešime spaudai, šios technologijos ir „Turion 64 X2“ procesoriaus energijos sąnaudos padės nešiojamam kompiuteriui pratęsti darbo laiką 30 minučių ilgiau, palyginus su senesnės kartos AMD platformos nešiojamais kompiuteriais.

AMD M690 lustų rinkinys turi „Radeon X1200“ grafikos branduolį su aparatiniu „DirectX 9“ tvarkyklių palaikymu, kuris užtikrina trimačių žaidimų našumą ir suderinamumą su „Windows Vista“ operacine sistema. Dėka ATI Avivo technologijos, naujasis lustų rinkinys puikiai dirbs su vaizdo medžiaga įskaitant HD vaizdo formatus. Reikėtų taip pat paminėti, kad AMD M690 lustų rinkinys – tai pirmasis lustų rinkinys skirtas nešiojamiems kompiuteriams su integruota HDMI sąsaja.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!