Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/75524/amazon-pristate-ismaniuosius-akinius/spausdinti/

„Amazon“ pristatė išmaniuosius akinius

Publikuota: 2020-11-20 21:16
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Amazon“ oficialiai pristatė naujos kartos „Echo Frames“ išmaniuosius akinius, kurie yra reikšmingas ne itin sėkmingo pirmtako atnaujinimas. Kompanija teigia atlikusi patobulinimų visose svarbiausiose srityse – dizaine, baterijos ištvermėje ir garsiakalbiuose. Tačiau geriausia žinia yra tai, kad juos jau gali įsigyti visi norintys.

„Amazon“ pristatė išmaniuosius akinius

Žiūrint iš priekio, nesunku pastebėti kampuotą dizainą, tačiau į akis labiausiai krenta stambus rėmas, besitęsiantis nuo lęšių iki pat akinių kojelių užsirietimo. Taip yra todėl, jog gamintojui reikėjo sutalpinti visus būtinus techninius komponentus. Dėl šios priežasties antros kartos „Echo Frames“ šiek tiek skiriasi nuo įprastų akinių. Vis dėlto jų gamyboje naudojamos išties kokybiškos medžiagos – akinių kokybės TR–90 anglies pluoštas ir titanas.

Vartotojus naujieji „Echo Frames“ turėtų pasiekti su skaidriais stiklais, tačiau „Amazon“ pradėjo bendradarbiauja su įvairiais JAV akinių prekybininkais, tokiais kaip „LensCrafter“, siekdami pirkėjams pasiūlyti galimybę įsigyti „Echo Frames“ su korekciniais stiklais.

„Amazon“ pristatė išmaniuosius akinius

Tai ką gi tokio išmanaus gali atlikti šis „Amazon“ produktas? Iš esmės, nieko labai ypatingo. Kaip ir dauguma pastaruoju metu išmaniais besiskelbiančių akinių, jie yra skirti prijungti prie telefono ir pakeisti belaides ausines. „Echo Frames“ sumontuotas mikrofonas leidžia naudotis populiariojo „Amazon Alexa“ balso asistento paslaugomis, pavyzdžiui, akimirksniu paklausti, koks oras, paprašyti paleisti audioknygą, sužinoti visas naujausias naujienas. Gamintojas teigia, jog antros kartos modelyje įdiegta įvairių patobulinimų, kurie leistų dar lengviau bendrauti su balso pagalbininku ar susikalbėti su pašnekovais, naudojant akinius kaip laisvų rankų įrangą.

Vis dėlto didžiausi patobulinimai slypi garsiakalbiuose. „Echo Frames“ nuo šiol gali automatiškai reguliuoti jų garsą, priklausomai nuo aplinkos triukšmo ir taip padėti neatkreipti nereikalingo aplinkinių dėmesio. Kitaip tariant, jie gali visiškai atstoti belaides ausines ir leisti mėgstamos muzikos klausytis dar patogiau. Iš kitų funkcijų galima paminėti grupinių pokalbių palaikymą ir galimybę jūsų dienotvarkę priminti tiesiai į priminti tiesiai į jūsų ausis.

„Amazon“ žada, jog naujieji „Echo Frames“ baterija vienu įkrovimu tarnaus net 40 % ilgiau nei pirmtakas ir gebės automatiškai išsijungti po trijų sekundžių, kai jie nusiimami ir sudedami į dėklą.

Produktas JAV rinkoje kainuoja 250 dolerių (211 eurų), o jį įsigyti gali bet kas. Tai didelė naujiena, turint galvoje, jog pirmos kartos išmaniuosius akinius galėjo įsigyti tik specialų kvietimą turintys asmenys.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!