Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/75516/apple-toliau-pasitikes-tsmc-kuriant-5-nm-ir-4-nm-lustu-technologijas/spausdinti/

„Apple“ toliau pasitikės TSMC kuriant 5 nm+ ir 4 nm lustų technologijas

Publikuota: 2020-11-20 09:43
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Justas Stasiulaitis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Nors „iPhone 12“ modeliuose esantis „A14 Bionic“ lustas buvo pirmasis lustas išmaniųjų telefonų pramonėje, pagamintas remiantis 5 nm technologija, pranešama, kad „Apple“ ir jos lustų gamybos partneris „TSMC“ žengia ar labiau į priekį.

Taivano tyrimų įmonė „TrendForce“ pranešė, kad „Apple“ planuoja 2021 metų „IPhone“ modeliuose naudoti „TSMC“ naujos kartos 5 nm+ procesą kuriant „A15“ lustą. „TSMC“ svetainėje teigiama, kad 5 nm+ procesas, kurį jis vadina „N5P“, yra 5 nm proceso „patobulinta versija“, kuri suteiks papildomą energijos vartojimo efektyvumą ir našumą.

„Apple“ toliau pasitikės TSMC kuriant 5 nm+ ir 4 nm lustų technologijas

Žvelgiant į priekį, „TrendForce“ mano, kad labai tikėtina, kad „A16“ lustas 2022 metų „IPhone“ modeliuose bus pagamintas remiantis būsimu „TSMC“ 4 nm procesu, atveriant kelią didesniam našumui, energijos vartojimo efektyvumui ir galimybe sutalpinti dar daugiau tranzistorių.

Dėl šio nuolatinio progreso ateityje „iPhone“ ir toliau užsitikrins pirmaujančių išmaniųjų telefonų pozicijas, o energijos vartojimo efektyvumas padidins baterijos veikimo laiką. Atsižvelgiant į tai, kad „TSMC“ taip pat gamina „Apple Silicon“ lustus, įskaitant ir 5 nm „M1“ lustą, šie proceso tobulinimai greičiausiai bus pritaikyti ir lustams, skirtiems „Mac“ kompiuteriams.

Gandai teigia, kad ateinantys naujausi „Mac“ kompiuteriai su naujos kartos „M1“ procesoriais, bus nauji 14 colių ir 16 colių „MacBook Pro“ modeliai, kurie taip pat turės naują dizainą ir jų galime tikėtis jau 2021 m. antrame ketvirtyje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!