Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/75137/kinetik-pristate-ispudingo-dizaino-ir-galios-gokarta/spausdinti/

„Kinetik“ pristatė įspūdingo dizaino ir galios gokartą

Publikuota: 2020-10-23 15:22
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Elektriniai automobiliai jau daugelio nebestebina, o ką manote apie tokio tipo kartingus? Visai neseniai elektrinį kartingą pristatė Bulgarijoje įsikūrusi kompanija „Kinetik Automative“, o jų naujasis produktas yra ne tik galingas, tačiau ir atrodo įspūdingai.

„Kinetik“ pristatė įspūdingo dizaino ir galios gokartą

Visų pirma, į akis daugeliui turėtų kristi naujojo kartingo dizainas. „Kinetik“ skelbia, jog šio gokarto korpusas yra pagamintas naudojant 3D spausdinimo technologijas. Šio produkto svoris siekia 97 kilogramus, o išvystomas maksimalus greitis – 90 km/h. Tai pasiekti padės 20 kW elektrinis variklis, kuris išvysto 90 Nm sukimo momentą.

Gamintojas į šį kartingą taip pat įmontavo 3,2 kWh bateriją, kuri leis nuvažiuoti maždaug 11 kilometrų, esant lenktynių režimui. Žinoma, jeigu nesiekiama lenktyniauti ir važiuojama kiek lėčiau – galima pasiekti ir tolimesnių distancijų. Kaip bebūtų, 11 kilometrų distancijos turėtų pakakti daugeliui kartingų lenktynių, todėl baterijos talpa – tikrai ne problema šiuo atveju.

Įdomu ir tai, jog „Kinetik“ teigia, kad bateriją galima įkrauti ir greituoju įkrovimu, o tai užtruks vos 10 minučių. Tam naudojamas 15 kW įkroviklis. Būtent baterijų įkrovimas dažnai yra didžiausia elektrinių kartingų problema, nes niekas nenori praleisti lenktynių dėl kelias valandas trunkančio baterijos krovimo. Kaip bebūtų, „Kinetik Automative“ sako, jog šią problemą jie išsprendė.

Pranešama, kad „Kinetik“ elektrinis kartingas turėtų kainuoti maždaug 11,9 tūkst. eurų, o prekyboje jis turėtų pasirodyti jau kitų metų pavasarį. Ką apie tokį gokartą manote Jūs?

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!