Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/75097/apie-tris-procentus-starlink-palydovu-neveikia-kodel-tai-nieko-gera-nezada/spausdinti/

Apie tris procentus „Starlink“ palydovų neveikia: kodėl tai nieko gera nežada?

Publikuota: 2020-10-21 16:04
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt
Apie tris procentus „Starlink“ palydovų neveikia: kodėl tai nieko gera nežada?
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Harvardo-Smithsoniano astrofizikos centro astronomas Jonathanas McDowellas sako, kad veikiančių „Starlink“ palydovų tėra 97 procentai. Kur dingo 3 procentai?

„SpaceX“ iki šiol paleido apie 775 „Starlink“ palydovus, tačiau planuojama iš viso į kosmosą paleisti net 42 000 palydovų.

„Starlink“ palydovai turi du variklius, kurie leidžia jiems manevruoti ir išvengti kosminių šiukšlių. Visgi 3 procentai atitinka 1260 imobilizuotų palydovų, kurie bet kada gali būti sugadinti kosminių šiukšlių.

„Sakyčiau, kad gedimų rodiklis nėra labai didelis, – „Business Insider“ sakė McDowellas. – Tai nėra blogiau nei bet kokio kito gedimo rodiklis. Nerimą kelia tai, kad net nedidelis sugedusių palydovų procentas tokiame didžiuliame žvaigždyne virs daugybe kosminių šiukšlių“.

„SpaceX“ neatsakė į „Business Insider“ prašymą pakomentuoti situaciją, tačiau anksčiau Federalinei ryšių komisijai teigė besitikinti sulaukti mažesnio nei vieno procento palydovų gedimų. Visgi, bet kokie susidūrimai daro orbitą pavojingesne vieta.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!