Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/75074/xiaomi-ispanijoje-pristate-balsu-valdoma-garsiakalbi/spausdinti/

„Xiaomi“ Ispanijoje pristatė balsu valdomą garsiakalbį

Publikuota: 2020-10-19 21:05
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Xiaomi“ yra viena tų bendrovių, kurios naujus produktus pristato kas kelias savaites. Deja, dauguma naujų įrenginių taip ir neiškeliauja už Kinijos ribų, tad kiekvieno naujo prietaiso išleidimas Europoje susilaukia didelio atgarsio. Šįkart į radarą pateko prieš keletą dienų Ispanijoje debiutavęs išmanusis balsu valdomas garsiakalbis, kurio kaina siekia vos 49,99 euro.

„Xiaomi“ Ispanijoje pristatė balsu valdomą garsiakalbį

„Mi Smart Speaker“, kitaip nei galbūt leistų spėti jo kaina, gali pasigirti kokybišku metaliniu korpusu, o kompanija jo išvaizdą vaizdingai lygina su matinio akmens. Apvali cilindro forma ir net 10531 skylučių metaliniame 0,7 mm tinklelyje skirta sodresniam ir įvairiapusiui garsui. Viršutinėje dalyje yra iš LED lempučių sudarytas žiedas, šviesa iliustruojantis garsiakalbio veikimą ir gautas komandas. Taip pat ten galima rasti keturis lietimui jautrius mygtukus – garso lygio didinimo bei mažinimo, muzikos paleidimo/sustabdymo ir mikrofono aktyvavimo.

Gerą audio kokybę garantuoja didžiulis 2,5 colio skersmens 12W galios garsiakalbis, kurį valdo pažangus „Texas Instruments TAS5805M“ aukštos kokybės garso procesorius, taip pat atsakingas už 360 laipsnių sklindančio garso patirtį. Beje, „Mi Smart Speaker“ buvo atliktas ir profesionalus DTS derinimas.

Na, paprastas kokybiškas garsiakalbis, bet tik iš pirmo žvilgsnio. Korpuse įmontuoti du itin stiprūs mikrofonai sugaus jūsų balsą net ir iš toliausio namų kampo, kas leis naudotis visais „Google Assistant“ privalumais – šūktelėjus „Hey, Google“, paprašyti garsiakalbio paleisti jūsų mėgstamą dainą, radijo stotį ar grojaraštį ar tiesiog paklausti, koks rytoj oras.

Taip pat, jei turite su „Google Home“ išmaniųjų namų platforma suderinamų prietaisų, galėsite džiaugtis dar paprastesniu ir patogesnių jų valdymu, pavyzdžiui, galėsite balsu paprašyti išjungti šviesą svetainėje (jei turite išmaniąsias lemputes) ar padidinti patalpos temperatūrą, jei namuose įrengtas išmanusis termostatas. Žodžiu, neribotos galimybės, tik tiek, kad balso komandas reikės duoti anglų kalba – „Google Assistant“ šių pageidavimų lietuviškai nesupras.

Iš kitų specifikacijų galima paminėti Wi–Fi ac standartą, Bluetooth 4.2 ir „Chromecast“ technologiją, kuri leis akimirksniu per garsiakalbį paleisti bet ką, ko klausotės telefone ar planšetėje. Gamintojas taip pat nurodo, jog nusipirkus du „Mi Smart Speaker“ bus galima džiaugtis stereo kokybės audio.

Išmanusis „Xiaomi“ garsiakalbis Ispanijos prekybininkų lentynose atsirado jau vakar, o pirmieji užsisakę dovanų gavo ir išmaniąją „Mi LED Smart Bulb“ lemputę. Visgi net ir be šios dovanos tai labai puikus pasiūlymas, kadangi šis „Xiaomi“ produktas yra beveik dvigubai pigesnis už identišką funkcionalumą siūlantį „Google Nest Audio“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!