Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/7507/samsung-monitoriai-su-sviesos-diodu-vidiniu-apsvietimu-vaizda-atkuria-ryskiau-nei-bet-kada-iki-siol/spausdinti/

„Samsung“ monitoriai su šviesos diodų vidiniu apšvietimu vaizdą atkuria ryškiau nei bet kada iki šiol

Publikuota: 2007-03-29 16:13
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Samsung Electronics

„Samsung Electronics“ pasirengus nustebinti net ir priekabiausius vaizdo kokybės ekspertus – kompanija sukūrė 30 colių LCD monitorių su vidiniu šviesos diodų apšvietimu, kuriame vaizdas atkuriamas ryškiau nei kituose rinkoje jau siūlomuose monitoriuose. Naujasis „SyncMaster XL30“ vaizdą atkuria 123% spalviniu efektyvumu (NTSC standartas, CIE 1976).

SyncMaster XL30

„Drįstu pranašauti, kad naujieji „Samsung“ monitoriai su vidiniu šviesos diodų apšvietimu paskatins spalvų revoliuciją. Tikime, jog šie gaminiai išpopuliarės ne tik tarp mėgėjų, bet ir profesionalų – dizainerių, fotografų, leidybos pecialistų“, - pristatydamas naujuosius monitorius parodoje „CeBIT 2007“ sakė „Samsung Electronics“ Displėjų padalinio vyresnysis viceprezidentas Ha Yoon-ho. Pasak specialisto, tai svarbus kompanijos pasiekimas, įkūnijęs pažangias technologijas ir siekį sumažinti prietaisų dydį.

Be išskirtinės vaizdo kokybės, naujieji „Samsung“ monitoriai su šviesos diodų apšvietimu išsiskiria ir tuo, jog yra sukurti be gyvsidabrio ar halogeno, todėl yra ekologiški ir nekenkia aplinkai. Šio modelio pirmtakas – 2006 m. pristatytas 20,1 colio blokas su šviesos diodų apšvietimu. Anksčiau šie monitoriai nebuvo siūlomi plataus vartojimo rinkoje dėl aukštos gaminio kainos ir technologinių apribojimų.

„Samsung“ „SyncMaster XL30“ gali atkurti „Adobe RGB“ spalvų gamą, taigi DSLR kameromis nufotografuotose nuotraukose matomas smaragdo žalumas, tamsi raudona ir kitos natūralios spalvos be jokių pakitimų. Anksčiau atkurti tiek atspalvių buvo įmanoma tik naudojant kompiuterines vaizdo sistemas ir atspausdinus.

Siekiant padidinti spalvų natūralumą, naudojama programinė įranga „EyeOne Design“, „EyeOne Photo“ ir pačios „Samsung“ „Natural Color Expert“. Programą paprasta valdyti ir rinktis tikslius spalvų nustatymus. Keičiant monitoriaus nustatymus, įmanomi tikslesni rezultatai nei keičiant vaizdo plokštės nustatymus. „Natural Color Expert“ programa leidžia individualizuoti spalvų gamos, spalvų temperatūros ir baltos spalvos balanso nustatymus. Renkantis „Adobe RGB“ arba „sRGB“ galima savo nuožiūra rinktis spalvų diapazoną. Be to, galima naudoti lengvai uždedamą specialų prietaisą ir gaubtą, kurie blokuoja šviesą ir padidina spalvų verifikavimo patikimumą. Yra ir įvairių jungčių, pavyzdžiui, USB ir DVI-D.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!