Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/74961/xiaomi-pristate-genialu-produkta-pigu-rasomojo-stalo-sildytuva/spausdinti/

„Xiaomi“ pristatė genialų produktą – pigų rašomojo stalo šildytuvą

Publikuota: 2020-10-12 11:17
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Šių metų vasarai vis labiau pasitraukiant užmarštin, greičiausiai jau spėjote pajusti pirmuosius šaltuko apsireiškimus. Galbūt tai išduoda bėganti nosis ar užkimęs balsas, o gal elementariai vis šąlančios rankos. Į pastarąją problemą atkreipė dėmesį Kinijos technologijų milžinė „Xiaomi“ pristačiusi naują ir visiškai netikėtą „Mijia“ išmaniųjų namų prietaisų linijos produktą – „Mijia Desktop Heater“ rašomojo stalo šildytuvą.

„Xiaomi“ pristatė genialų produktą – pigų rašomojo stalo šildytuvą

Prietaisas pasižymi į viršų siaurėjančia forma ir yra nedaug didesnis už biuro kavos puodelį ar talpesnę pieštukinę – plačiausioje vietoje skersmuo siekia 13,2 cm. Išorė, kaip ir būdinga „Xiaomi“ gaminiams, nudažyta balta spalva ir atrodo labai elegantiškai – net ir priekyje esančios grotelės pagamintos taip, kad būtų kuo smulkesnės, neleistų kauptis dulkėms ir kuo mažiau kristų į akis. Labai svarbu ir tai, jog korpusas gaminamas iš nedegių medžiagų, tad nereikės baimintis, kad perkaitęs šildytuvas sukels gaisrą patalpoje.

Už oro šildymą produkte atsakingas PTC keraminis elementas, kuris nesukuria atviros liepsnos ir tai atlieka efektyviai. „Mijia Desktop Heater“ šilumą gali skleisti įvairiomis kryptimis iki 45 laipsnių kampo ir leidžia vartotojui rinktis šilumos tipą – nuo švelnios šilto oro srovės iki stipraus šilto vėjelio. Taigi, įrenginio pirkėjas turės daugybę galimybių reguliuoti tai, kaip šildomos jo rankos ir viršutinė kūno dalis.

Pratęsiant kalbą apie saugumą, kompanija iš visų jėgų stengiasi užtikrinti, kad toks nedidelis ir daug šilumos generuojantis produktas neužsidegs – tuo rūpinasi net keli apsaugos lygiai. Pirmasis – termostatas, kuris, įrenginiui artėjant perkaitimo link, išjungs energijos tiekimą. Jei jis kartais nesuveiktų, tuo pasirūpinti išsilydantis saugiklis. Galų gale, pats šildytuvas gali aptikti, kad šilto oro pūtimo kampas nėra tinkamas ir elementariai, ir elementariai išsijungti.

Panašu, jog „Mijia Desktop Heater“ taps tikru išsigelbėjimu biuro darbuotojams, kurie dėl ilgo sėdėjimo ie nejudėjimo nuolat jaučia rankų sąstingį ir nemalonų šalčio pojūtį.

Tačiau geriausia dalis, kad šis genialus išmanus išradimas nekainuoja arklio. Kinijos rinkoje jį planuojama pardavinėti vos už 15 eurų. Tiesa, kol kas kompanija nepaskelbė planų „Mijia Desktop Heater“ prekiauti kitose rinkose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!