Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/74785/realme-pristate-pirmaji-pasaulyje-sled-tv/spausdinti/

„Realme“ pristatė pirmąjį pasaulyje SLED TV

Publikuota: 2020-09-30 17:23
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kinijos kompanija „Realme“ į išmaniųjų telefonų rinką įsiveržė tarsi cunamis, tačiau ties šiais įrenginiais gamintojas neapsiriboja. Bene sparčiausiai pasaulyje populiarėjanti kompanija prieš keletą dienų pristatė išmanųjį televizorių, kokio pasaulis dar nematė.

„Realme“ atstovai pademonstravo pirmąjį pasaulyje SLED 4K išmanųjį televizorių, o kartu su šiuo modeliu pademonstravo itin įdomią alternatyvą QLED technologijai. Skelbiama, jog naujoji SLED technologija leis pasiūlyti 108 proc. NTSC spalvų gamos aprėptį, o taip pat turėtų gerokai sumažinti skleidžiamo mėlyno spektro intensyvumą.

„Realme“ pristatė pirmąjį pasaulyje SLED TV

Nors toks išmanusis televizorius dar nebus parduodamas, tačiau „Realme“ demonstruoja, jog sugeba pasiūlyti ne tik labai pigių produktų, bet ir inovatyvių sprendimų. Kompanijos SLED televizorius turėtų būti 55 colių įstrižainės su, žinoma, 4K raiška. Kol kas daugiau šio televizoriaus savybių nėra pateikiama, tačiau dabar galime labiau pasigilinti į SLED technologiją.

Kas yra SLED? Ši technologija naudoja raudonos, žalios ir mėlynos spalvų elementų rinkinį, kuris trumpiau žinomas kaip RGB. Kaip bebūtų, tai vis dar yra LCD matrica, o tai reiškia, jog ji turi poliarizatorius ir skystųjų kristalų sluoksnį. Tiesa, tai yra kiek kitoks principas nei QLED, kur viskas prasideda nuo mėlynos šviesos diodų.

Įdomu ir tai, jog „Realme“ sukurtas televizorius su SLED ekrano technologija įgavo ir „TUV Rheinland Low Blue Light“ sertifikatą. Kompanijos atstovų teigimu, SLED technologija yra vienintelė turinti tokį įvertinimą, neskaitant OLED televizorių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!